T.Krenso vadovavimo metu netrūko skandalų. Prieš trejus metus iš fondo veiklos pasitraukė pagrindinis filantropas Peteris B. Lewisas, kuris pareiškė, jog T. Krensas išleidžia per daug pinigų ir turėtų skirti daugiau dėmesio pagrindiniam Niujorko muziejui, o ne švaistyti lėšas steigdamas Guggenheimo filialus visame pasaulyje.

Kai kurie kritikai mano, kad T. Krensas pavertė „Guggenheim“ muziejų „McDonald’s“ tipo franšize išplėsdamas jo kolekcijas ir fondus. Šalininkai teigia, kad jis sukūrė muziejų plėtros modelį, kurį kopijuoja institucijos visame pasaulyje, tarp jų Didžiosios Britanijos „Tate“ galeriją ir Prancūzijos Luvrą.

Kaip pavyzdys pateikiamas Guggenheimo muziejus Ispanijoje, kurį nuo jo pastatymo 1997 m. kasmet aplanko daugiau nei milijonas lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją