Muziejus buvo įsteigtas prieš dvidešimt metų ir iš pradžių jis priklausė aludarių koncernui „Bass“, kuris 2000 m. daryklą ir muziejų pardavė „Molson Corrs“. Amerikiečiai, kurių pagrindinis tikslas buvo populiariojo „Carling Lager Beer“ pardavimų didinimas D.Britanijos rinkoje, nusprendė, kad nepakankamai produktyvus objektas nėra naudingas bei nusprendė jį uždaryti.

Šis sprendimas susilaukė audringų vietinių gyventojų protestų. Visuomenės atstovai jau pareiškė paramą Burtono alaus daryklai teigdami, kad, mažėjant kai kurių populiariausių alaus rūšių (tokių, kaip „Carling“ bei „Stella Artois“) pardavimams šios alaus daryklos, verdančios tikrą britišką alų (kuris dabar atgimsta) bei esančios architektūrinio ir kultūrinio paveldo objektu, uždarymas būtų tikras nusikaltimas.

Alaus gamyba Burtone prasidėjo XI amžiaus pradžioje, ją organizavo kunigaikštis Mercii. Tais laikais iš šviesaus salyklo buvo pagamintas pirmasis garsus alus, tapęs populiariausiu alkoholiniu gėrimu pasaulyje.

Daugelis Europos valstybių, besigiriančių turtinga alaus gamybos istorija, savo reikšmingą įnašą į šią veiklą pažymi sukurdamos nacionalinius alaus muziejus. Čekijoje tokie muziejai yra netgi du. Belgijoje, Danijoje, Olandijoje ir Lenkijoje - po vieną alaus muziejų. Netgi mažoji Slovėnija turi alaus muziejų sostinėje Liublijanoje. Garsioji „Guinness“ alaus darykla Dubline kasmet sutraukia milijonus turistų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją