Gruodžio 19-tą dieną didžiųjų Lietuvos miestų kino ekranuose pasirodysiantis filmas jo kūrėjams jau kainavo pusę milijono litų.

„Darbai dar tik įpusėjo, visa sumontuota medžiaga keliaus į Miuncheną, kur bus padėti paskutiniai štrichai: sutvarkytos spalvos, garsas – žodžiu, filmas bus įvilktas į standartinį rūbą“, - pasakojo filmo prodiuseris A.Povilaitis.

Ne tik trumputėje „žalios“ komedijos medžiagos peržiūroje, bet ir visoje spaudos konferencijoje netrūko geros nuotaikos ir juoko. Pradėję nuo svarbių kino meno istorijos faktų, galiausiai filmo autoriai priartėjo prie keistų sutapimų lavinos: „Skaičius penki, kurį matote filmo pavadinime, žymi ir planetą Merkurijų. Pastarasis simbolizuoja sėkmę ir pinigus. Filme vaidino penki pagrindiniai aktoriai, filmavome penkias savaites, mūsų mecenatai, kaip įmonė, šiemet švenčia penktąjį jubiliejų, o vakar, statant stendą spaudos konferencijai, mums pritrūko lygiai penkių pagaliukų. Tai tikrai turėtų šį tą reikšti“, - geros nuotaikos nestokojo filmo režisierius Ž.Povilaitis.

Nepaprastai nuotaikingame filme pagrindinius vaidmenis atliko kino debiutantai: Judita Urnikytė, Dominykas Vaitiekūnas, Kiril Glušajev, Kristina Žaldokaitė ir aktorius veteranas Arvydas Dapšys. Viso komedijoje nusifilmavo pora šimtų aktorių.

Visi spaudos konferencijoje dalyvavę kūrybinės grupės nariai dėkojo vieni kitiems už gerai praleistą laiką ir tikino, jog laisvė improvizuoti filmui suteikė labai gerą prieskonį.

Šou verslo kultūrą ir daugybę lietuviškų tipažų pajuokiančiame filme gana ironišką Alano herojų įkūnijo pats Alanas Chošnau. Prie scenarijaus vingrybių bei humoristinių dialogų prisidėjo ir laidų vedėja Rūta Lukoševičiūtė.

Filmo pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją