Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas trečiadienį taip ir nepradėjo iš esmės nagrinėti R. Zakijevos pareikšto 100 tūkst. litų
TV3 televizijai, nes liko neaišku, ar byloje trečiuoju asmeniu patrauktai „TV pro grupei“ buvo įteikti su ieškiniu susiję dokumentai.

„Negrįžo nei šaukimas, nei išsiųsti dokumentai, todėl kol kas net nežinome, ar jie žino apie šią bylą“, - pareiškė teisėja Andrutė Kalinauskienė.

Tačiau teismas pagaliau gavo E. Jackaitės, kuri byloje taip pat yra priskirta prie trečiųjų asmenų, atsiliepimą į ieškinį. Aktorė nurodė, kad į posėdžius negalės atvykti, nes šiuo metu laukiasi vaikelio. Moteris taip pat rašė, kad „Sudaužytų širdžių klubas“ nebuvo transliuojamas tiesiogiai, todėl atsakomybę už parodytus vaizdus, kai esą ji užsipuolė R. Zakijevą, turėtų prisiimti ją kūrę prodiuseriai.

„Nedalyvavau laidos montavime“, - E. Jackaitė tikino, jog ne ji sprendžia, kokie nufilmuoti vaizdai bus rodomi per televiziją.

„Kadangi tapo aišku, kad Eglė su tuo nesusijusi, mes ketiname tikslinti ieškinį ir teismo prašysime atsakovais patraukti ne tik TV3, bet ir „TV pro grupė“ atstovus“, - trečiadienį teisme aiškino R. Zakijevai atstovaujantis advokatas Vaclovas Janušauskas. Patikslintą ieškinį jis žadėjo pateikti artimiausiu metu.

„Kiekvieną kartą esame priversti iš Klaipėdos važiuoti į Vilnių, tačiau ledai kol kas nepajudėjo“, - po teismo DELFI guodėsi R. Zakijeva. Moteris pripažino, kad sutiktų baigti bylą taikos sutartimi, tačiau nežada atsisakyti reikalaujamos neturtinės žalos, juoba kad jos iki šiol niekas taip ir neatsiprašė.

„Kol kas nėra su kuo derėtis, nes TV3 mano, jog atsakomybę turėtų prisiimti laidą kūrusi kompanija“, - sakė advokatas. Kuo baigsis R. Zakijevos ir laidos autorių ginčas, turėtų paaiškėti tik kitąmet – trečiadienį teismas bylos nagrinėjimą buvo priverstas atidėti iki sausio vidurio.

DELFI primena, kad ieškovė R. Zakijeva teismui skundžiasi ne tik laidoje jos atžvilgiu išsakytais žeminančiais žodžiais, bet ir E. Jackaitės savivaliavimu. Moteris ieškinyje nurodė, kad laidos vedėja su operatoriumi be leidimo filmavo jos namus bei paviešino asmeninio gyvenimo detales.

Moralinę žalą patyrusi moteris kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, kuri pripažino, jog laidos „Sudaužytų širdžių klubas“ autoriai pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

E. Jackaitė DELFI yra prisipažinusi, jog laidos metu R. Zakijevą pavadino „grubia ir nemandagia“, tačiau esą tokius žodžius paskatino netikėtas moters elgesys.

„Aš tik dirbau savo darbą. Pagal scenarijų turėjau grąžinti Raisos vyrui jo buvusios žmonos daiktus. Prisistačiau, įėjau, o ji kad puls šaukti. Mano komentarą, jog moteris grubi, buvo galima iškirpti, tai buvo K. Krivicko prodiuserinės kompanijos sprendimas viską palikti taip, kaip pasakiau, todėl visą atsakomybę neša jie. Juk jei susikeikčiau, jie tikrai iškirptų“, - aiškino aktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją