Už Lauros ir "The Lovers" dainą "Little by little" buvo atiduota daugiausia - 5465 - balsai. Surinkęs 5292 balsus, keliais šimtais nuo pirmosios vietos atsiliko Alanas Chošnau, trečioje vietoje liko grupė "Ergo fine".

Visą savaitę prieš finalą Kaune savo simpatijas rinko ir Lietuvos radijo klausytojai. Jie savo simpatijų prizą skyrė grupei "Ergo fine".

Šiais metais renginio komisija galutiniam sprendimui įtakos neturėjo. Pasak komisijos pirmininko Jono Jučo, daugelio komisijos narių nuomone, labiausiai "Eurovizijai" būtų tikusi "Saulės kliošo" daina. Tačiau publikos ir komisijos nuomonės nedaug išsiskyrė - Laurai ir jos grupei komisija skyrė antrąją vietą. O grupės "Saulės kliošas" narius žiūrovai paliko penktaisiais.

Nacionalinio "Eurovizijos" atrankos finalo nugalėtoja Laura po renginio vykusioje spaudos konferencijoje apie save papasakojo kukliai. Ji teigė kilusi iš Utenos, yra baigusi muzikos mokyklą, turi geografės magistro laipsnį. Būsima "Eurovizijos" dalyvė kol kas neatskleidė, kuo dar užsiima be dainavimo. Mergina tik paminėjo įdomų sutapimą, kad jos senelė - tėvo mama - yra ukrainietė, kaip ir praėjusių metų "Eurovizijos" nugalėtoja - dainininkė Ruslana Lyžičko.

Beje, tai jau antrasis Lauros jėgų išbandymas "Eurovizijoje". Pernai ji dalyvavo atrankos ture su kitu grupės pavadinimu - "Relanium".

Atrankos koordinatoriaus Jono Vilimo teigimu, balsavimas vyko sklandžiai, jokių dirbtinių techninių kliūčių nebuvo. Pasak jo, jei kam nepavyko atiduoti savo balso, tai tik dėl "kamščio", kuris susidaro esant gausiam skambinančiųjų skaičiui. Net ir pati Laura prisipažino, kad už save jai pavyko išsiųsti tik dvi žinutes iš penkių galimų.

Pasak J. Vilimo, balsavimo pradžioje pirmavo A. Chošnau, Laura jį pralenkė vėliau ir skirtumas tarp abiejų atlikėjų nebuvo didelis.

Komisijai pirmininkavęs J. Jučas atkreipė dėmesį, kad šiam renginiui turėtų būti numatyta eilutė valstybės biudžete, kad nacionalinio turo nugalėtojai galėtų deramai pasiruošti konkursui ir atstovauti šaliai.

Lauros ir "The Lovers" prodiuserio Justo Garliausko teigimu, tik dabar, kai įveiktas pirmasis etapas, prasidės rimtasis darbas, jau numatyti tolesni žingsniai. Anot prodiuserio, bus stengiamasi, kad dainą "Little by little" išgirstų ne tik aplinkinių regionų, bet ir labiau į Vakarus nutolusių Europos valstybių klausytojai.

"Eurovizijoje" laimi geriausia daina arba patys geriausi ryšiai. Stengsimės pasiekti pačius geriausius ryšius, o dainos jau nebepakeisi", - žurnalistams komentavo J. Garliauskas.

Nacionalinės atrankos konkursą suorganizavusi LRT žadėjo padėti nugalėtojams pasiruošti konkursui Ukrainos sostinėje. Beje, tikslius balsavimo rezultatus žadama paskelbti LRT interneto svetainėje.

50-asis "Eurovizijos" konkursas Kijeve vyks dviem etapais: pusfinalis rengiamas gegužės 19 dieną, o finalas - gegužės 21-ąją. Konkurse pirmą kartą dalyvaus penkios naujos šalys, tarp jų - Čekija, Vengrija ir Bulgarija.

Nacionalinės atrankos į Euroviziją 2005 rezultatai:

1. Laura & “The Lovers” - 5465
Daina “Little by little” muz. - R.Young, žodžiai - B.Nilsson

2. Alanas Chošnau - 5292
Daina “Light Up The World” muz. – A.Chošnau, žodžiai – R.Mėlynė

3. “Ergo Fine” - 1533
Daina “Buana Sera” muz. – P.Meškėlos, žodžiai – A.Stepukonio

4. “Tele Bim Bam” Neringa ir draugai - 1462
5. “Saulės kliošas” - 1060
6. Artas - 872
7. Vilija Matačiūnaitė - 733
8. Eva ir Česlovas Gabalis - 713
9. Aistė Pilvelytė - 651
10. “B’Avarija” - 507
11. “N.E.O.” - 464
12. Violeta Riaubiškytė - 456
13. Rasa Kaušiūtė - 286
14. Robertas Kupstas - 269
15. “Pusbroliai Aliukai ir sesutė” - 268
16. Reda Striškaitė - 155
17. “Bugs Band” - 78
18. “Road Band” - 51
19. “Sea Stars” - 42
20. “EL MAR” - 40

Komisijos pirmas trejetukas (tolimesnių vietų komisija neskirstė):

1. “Saulės kliošas”
2. Laura su grupe “The Lovers”
3. Violeta Riaubiškytė

Komisijos sudėtis:

1. Jonas Jučas (visų narių sutarimu išrinktas pirmininku).
2. Muzikinių TV laidų vedėjas Martynas Starkus.
3. Džiazo muzikantas, ilgametis Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovas ir Seimo narys Vytautas Grubliauskas (Kongas).
4. Dainininkas ir Klaipėdos Universiteto džiazinio vokalo dėstytojas Stepas Januška.
5. Kompozitorius ir dainininkas Andrius Mamontovas
6. Muzikologė Zita Kelmickaitė
7. Estrados artistas ir TV laidų vedėjas Artūras Orlauskas
8. LTV vyriausioji prodiuserė Indrė Ciesiūnienė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją