Kūdikį laikanti kronprincesė ir šalia jos stovintis iš laimės spindintis sosto įpėdinis Naruhitas prieš televizijos kameras pasirodė prie įėjimo į ligoninę, kur atsisveikino su juos išlydinčiais gydytojais ir medicinos seserimis.

Tuo tarpu mažoji princesė Aiko, negirdėdama žiniasklaidos keliamo šurmulio, ramiai miegojo ant mamos rankų.

Imperatoriškoji šeima įsėdo į limuziną, ir kortežas iš didžiulių Imperatoriaus rūmų, kuriuose yra ligoninė, pajudėjo į jaunosios šeimos rūmus, esančius 15 min. kelio nuo šios vietos.

Prabangiame limuzine princesė Aiko buvo paguldyta į specialią kūdikiams skirtą kėdutę, įtaisytą ant limuzino galinės sėdynės, tarp abiejų tėvų.

Kronprincesė Masako ir jos vyras Naruhitas pro pravirus limuzino langus šypsodamiesi mojavo tūkstančiams susirinkusių japonų. Princesės Aiko gimimas praskaidrino recesijos kamuojamos Japonijos žmonių nuotaiką.

Masako, kuriai sekmadienį sukaks 38-eri, pagimdė pirmagimę praėjusį šeštadienį praėjus aštuoniems metams po vedybų su šalies sosto įpėdiniu Naruhitu, kuriam yra 41-eri. Karališkoji pora labai norėjo grįžti iš ligoninės namo šeštadienį, kad galėtų atšvęsti kronprincesės Masako gimtadienį su naująja šeimos nare.

Jau 36-eri metai, kai Japonijos imperatoriškoje šeimoje negimė nė vienas berniukas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją