Savo savaitę truksiančią akciją "Einantieji drauge" ketina pradėti pirmadienį. Judėjimo lyderis Vasilijus Jakimenka sekmadienį pareiškė, kad jo bendražygiai ketina keisti "žalingų" autorių knygas į "naudingų" autorių knygas. "Žalingiausi", jų nuomone, yra V.Pelevinas ir K.Marxas.

Rašytojas V.Vasiljevas interviu radijo stočiai "Echo Moskvy" šią akciją įvertino kaip antidemokratinę ir pažeidžiančią asmenybės teises. "Kiekvienas turi teisę skaityti tai, ką nori. Tikslinė akcija yra asmenybės teisių puolimas. Skaitykite tai, ką mes jums nurodysime - tai neteisinga", - sakė rašytojas.

Rašytojas V.Jerofejevas interviu šiai radijo stočiai pažymėjo, kad akcijos organizatoriai "nuėjo per toli ir, jeigu nebus sustabdyti, iš jų išaugs visaverčiai fašistai".

Rašytojas V.Sorokinas mano, jog "kultūros valymo idėja gana pavojinga". "Mes dar prisimename, kuo tai baigiasi, - pažymėjo jis. - XXI amžiuje literatūra, kaip ir žmonės, turi būti laisva".

Anksčiau interviu agentūrai "Interfax" Rusijos kultūros ministras Michailas Švydkojus pažymėjo, jog rengdamas šią akcija, judėjimas "Einantieji drauge" "ragina sugrįžti prie cenzūros, pažeidžia konstitucinę kūrybos laisvės teisę".

"Jie mano, jog būtent ši jaunimo organizacija geriausiai žino, kuri literatūra "naudinga", - sakė M.Švydkojus. M.Švydkojus įsitikinęs, kad "tai ne vien jaunimo suklydimas, o sąmoninga provokacija prieš Rusijos konstitucinę santvarką. Galimas dalykas, ją rengiant dalyvavo ir "suaugę dėdės".

Ministras pažymėjo, jog Kultūros ir Spaudos ministerijos laikosi vienos nuomonės, kad sumanytosios "Einantieji drauge" akcijos tikslas - įgyvendinti norą suskirstyti visuomenę į "švariuosius" ir "nešvariuosius", kuris visiškai prieštarauja šalies vadovybės politikai siekti Rusijos visuomenės vienybės ir susitelkimo".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją