Pasitikę Ispanijos karališkąją šeimą lauke, prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma pakvietė juos į vidų. Šiai progai Ispanijos karalienė pasipuošė tamsiai žalia suknele, A. Adamkienė pasirinko mėlyną spalvą.

Prezidentūros Baltojoje salėje visi svečiai susėdo prie apskritų stalų. Šalia Ispanijos karaliaus su žmona ir Lietuvos prezidento atsisėdo Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas su žmona Inga. Prie kitų stalelių įsikūrė kiti garbingi svečiai, tolyn nuo pagrindinio stalo pagal svarbą.

Iškilmingos vakarienės pradžia, kurios metu karalius ir prezidentas oficialiai pasveikino susirinkusiuosius bei pakėlė tostus, buvo tiesiogiai transliuojama per Lietuvos televiziją. Iškart po to svečiai liko vakarieniauti. Jiems grojo styginių kvartetas „Intermezzo“.

Mėsos nevalgančiai karalienei buvo pasiūlytas jūros gėrybių meniu: omaras su avokadais, pankoliais ir medaus padažu, oto kepsneliai su smidrais, voveraitėmis ir petražolių sultimis.

Kiti svečiai mėgavosi ančių kepenėlių paštetu su figų džemu ir baravykų ledais, veršienos kepsneliais su moliūgais ir šafrano padažu. Desertui buvo patiekti auksiniai ledai su uogomis.

Fotoreportaže – iškilmingos vakarienės svečiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją