Dainininko brolis Jermaine'as, kuris yra Jacksonų šeimos oficialus atstovas spaudai, Kalifornijos universiteto Medicinos centre surengė trumpą spaudos konferenciją, kurią pradėjo susirinkusiems žurnalistams ir fotografams pasakęs: "Tai sunku".

Jis papasakojo, kad kai Michaelas buvo atvežtas į šį Medicinos centrą, gydytojai daugiau nei valandą kovojo už jo gyvybę, mėgindami atgaivinti dainininką, tačiau šios pastangos buvo bevaisės ir teko konstatuoti jo mirtį.

Giliai įkvėpęs, Jermaine'as pasakė: "Mano brolis, legendinis Popkaralius, mirė ketvirtadienį, 2009 metų birželio 25 dieną 14 valandą 26 minutės. Manoma, kad jis mirė sustojus širdžiai".

M.Jacksono kūnas iš ligoninės buvo sraigtasparniu nuskraidintas į Los Andželo centrinėje dalyje esančią koronerio įstaigą.

Los Andželo apygardos koronerio atstovas spaudai Fredas Corralas sakė, kad dainininko palaikų skrodimas bus atliktas penktadienį, ir atsisakė kalbėti apie tikslią jo mirties priežastį.

Jacksonas mirė dėl įtampos prieš sugrįžimo gastroles, sako jo artimas draugas

Popmuzikos superžvaigždės Michaelo Jacksono mirtį nulėmė įtampa, kurią jis patyrė prieš planuotus Londone planuotus surengti sugrįžimo koncertus, ketvirtadienį sakė jo artimas draugas ekstrasensas Uri Gelleris.


Didžiojoje Britanijoje gyvenantis U.Gelleris sakė, kad M.Jacksonas nepaprastai troško įrodyti pasauliui tebesantis superžvaigždė, nors jo karjerai rimtai pakenkė kaltinimai dėl įtariamo vaikų tvirkinimo. 

Ekstrasensas, kuris tvirtina gebantis minties jėga lankstyti šaukštus, nurodė, jog planuotų M.Jacksono sugrįžimo gastrolių mastas buvo "tiesiog bauginantis". Legendinis atlikėjas Londono arenoje O2 ketino iš viso surengti 50 koncertų, kurie turėjo prasidėti liepą. 

"Jis norėjo įrodyti pasauliui, jog tebėra geriausias, jog tebėra Michaelas Jacksonas, jog vis dar gali sukelti sensaciją, - U.Gelleris aiškino radijui BBC. - Laukimas, įtampa ir nerimas dėl to, kas turėjo įvykti Londone, buvo tokie milžiniški... Manau, jog tai sustabdė jo širdį"

.
M.Jacksonas ne kartą buvo apsistojęs U.Gellerio namuose į vakarus nuo Londono esančiame Soningo mieste Berkšyro grafystėje. 

Jis taip pat buvo vyriausias pabrolys U.Gellerio vedybinių įžadų atnaujinimo ceremonijoje 2001 metais.


Istorija

Per savo karjerą daugybę plastinių operacijų patyręs ir sveikatos problemų turėjęs M.Jacksonas liepos 13 dieną, po keliolikos metų pertraukos, ketino sugrįžti į sceną ir surengti koncertų seriją Londono O2 arenoje. Bilietai į juos buvo išgraibstyti akimirksniu. M. Jacksonas planavo 2010 m. kovą, pasibaigus koncertams Londone, pradėti trejus metus truksiantį pasaulinį turą.

M.Jacksonas per savo karjerą pardavė 750 mln. albumų kopijų ir yra laimėjęs 13 „Grammy“ apdovanojimų. Jam taip pat priklauso perkamiausio albumo autoriaus titulas – 1982 metais jo įrašyta plokštelė „Thriller“ visame pasaulyje buvo parduota 60 milijonų egzempliorių tiražu.

Nuo 1997 m. M.Jacksonas nebuvo surengęs nei vieno didesnio koncertinio turo, o nuo 2001 m. nėra išleidęs jokio albumo, kuriame būtų naujų dainų.

Po to, kai 2005 m. Kalifornijoje jis buvo išteisintas dėl jam pateiktų kaltinimų esą jis tvirkinęs vaiką, 50 metų atlikėjas vis dažniau pasirodydavo viešumoje. Siekdamas apmokėti savo skolas, praėjusiais metais jis buvo priverstas atsisakyti savo 2,5 tūkst. akrų rančos „Neverland“ ir miniatiūrinio pramogų parko Kalifornijoje.

Gerbėjai gedi Michaelo Jacksono Holivude
Pernai BBC „Radio 2“ klausytojai išrinko M. Jacksono dainą „Billie Jean“ geriausia visų laikų šokių muzikos daina. Ši daina, kurią M. Jacksonas sukūrė kartu su Quincy Jonesu, laimėjo du „Grammy“ apdovanojimus ir pakilo į Didžiosios Britanijos dešimtukų viršūnę 1983 m.

M. Jacksonas gimė 1958 m. rugpjūčio 29 d. Indianos valstijoje. Nuo mažų dienų jis pasinėrė į pramogų verslą. Jo tėvas Josephas Jacksonas buvo gitaristas, po vedybų su Katherine Scruse priverstas atsisakyti savo muzikinių ambicijų.

Sutuoktiniai kartu ragino savo vis didėjančią šeimą imtis muzikos. Taip septintojo dešimtmečio pradžioje vyresnieji berniukai Jackie, Tito ir Jermaine‘as pradėjo pasirodymus gimtajame mieste.

1964 m. prie jų prisijungė jaunesnieji Michaelas ir Marlonas. Taip gimė legendinis „The Jackson 5“.

M. Jacksonui buvo neišvengiama solo karjeros sėkmė ir devintame dešimtmetyje jam pavyko populiarumu gerokai aplenkti savo brolišką grupę. Įrašų pardavimai augo kaip ant mielių. Jo albumas „Thriller“ tapo perkamiausiu visų laikų albumu.

Netrukus dainininkas išbandė save ir filmavimo aikštelėje, tačiau čia jautėsi suvaržytas. Kine jis debiutavo 1978 m. pasirodymu juostoje „The Wiz“.

Užtat jam kur kas geriau sekėsi vaidinti savo įmantriuose muzikiniuose klipuose.

Tuo metu, kai atrodė, jog atlikėjui nieko nelieka kaip džiaugtis stulbinančia sėkme, pradėjo reikštis kita šlovės pusė. Išgarsėjimas nepadėjo M. Jacksonui atsikratyti intravertiškumo ir vaikiško naivumo.

Jo asmenybė pasižymėjo baikštumu, drastiškai pradėjo keistis išvaizda, o elgesys darėsi vis keistesnis. Dėl to dainininkas vis dažniau atsidurdavo skandalų centre, nors tuo pačiu buvo žinomas kaip daugybės labdaros projektų organizatorius ir dalyvis.

Šiuo laikotarpiu jis spėjo du kartus vesti, tačiau abi santuokos truko po porą metų. 1994 m. M. Jacksonas vedė rokenrolo karaliaus Elviso Presley dukrą Lisą Marie Presley.

1996 m. lapkritį dainininko antrąja žmona tapo medicinos seselė Deborah Jeane Rowe, pagimdžiusi jam du vaikus – sūnų ir dukrą. Spėjama, kad abi santuokos buvo sudarytos siekiant pagerinti pašlijusį įvaizdį.

Nepaisant visko, M. Jacksono kaip dainininko, šokėjo, autoriaus ir verslininko sugebėjimai neprilygsta niekam. Milžiniškas talentas galiausiai pranoksta neigiamus jo asmeninio gyvenimo aspektus.

2003 m. rugpjūtį dainininkas buvo suimtas, jam pateikti kaltinimai seksualiniu 12 m. berniuko išnaudojimu.

2005 m. vasarį prasidėjo teismas dėl mažamečio prievartavimo ir svaiginimo.

2005 m. birželį M. Jacksoną teismas išteisino.

2005 m. rugsėjį atlikėjas persikėlė į Bahreiną, musulmonišką šalį pietinėje Persijos įlankos dalyje.

2009 m. popmuzikos karalius ketino grįžti ir į muzikinę sceną.

DELFI skaitytojo nuotraukose - Los Andželo ligoninė, kurioje mirė popmuzikos karalius:

DELFI savo skaitytojų prašo gražiausių atsiminimų, susijusių su M.Jacksonu. Kokia mėgstamiausia atlikėjo daina? Gal esate panašus į legendą ir turite nuotraukų? Gal organizavote jo muzikos vakarėlį? Gal turite video, kaip šokate jo šokius? Siųskite medžiagą adresu pramogos@delfi.lt, o mes kursime kampelį M.Jacksonui pagerbti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)