“Aš ir negalėjau laimėti, nes patekau į „Dangų“ kaip iš miško“, - kitą rytą po pralaimėjimo radijo stočiai „Radiocentras“ sakė TV3 „Dangaus“ Fantomas Antanas. Jis pažymėjo pastebėjęs, kad visi „Dangaus akademijos“ studentai yra baigę muzikos mokyklas, groję ar dainavę grupėse, net „pažįsta natas“. „O aš tiesiog paprastas žmogus, turintis pomėgį dainuoti“, - ramiai dėstė dešimt savaičių „Danguje“ praleidęs „etatinis Fantomas“.

Kai Antanas ketvirtąkart buvo išrinktas Fantomu, „Dangus“ plaukė lyriškomis miuziklų melodijomis. Tada dar ir grįžo šeši pasitraukę senbuviai ir dangiečiai prisiminė, ką reiškia iš visos širdies apsikabinti ar paleisti į laisvę džiaugsmą. Tiesa, tą savaitę dar virė ir aistros, liepsnojo neapykanta, tekėjo ašaros, smilko daugiau cigarečių ir dužo eglutės žaislai. Tik vienas Antanas ratais sukiojo traukinukus, o jo reikšmingą tylą retsykais praplėšdavo jo paties leidžiami keisti laukiniai garsai. Jo reakcijos į pokalbius stebino jau nemažai mačiusius bičiulius, o jo nereagavimas į Fantomo rinkimus, aplinkinių rietenas ar privalomas repeticijas prieš finalą leido suvokti: ši tyla – prieš audrą.

Tą savaitę beveik visi „Dangaus“ studentai nebekraipė galvų, o klausė tiesiai šviesiai: ką čia veikia šitas keistuolį vaidinantis dzūkas? Ar vieta jam realybės šou, kuris pavadintas „muzikiniu“, kai Antanas nežino, kas yra „kvadratai“, „tonacijos“ ar „intonavimas“? Studentai jau nebesišnibždėjo: ar gali toks „talentų žudikas“ beveik nerepetuodamas kiekviename finale gabiausius „Dangaus“ solistus pjauti kaip grybus? Antanas viską stebėjo ir... tylėjo. Kai galiausiai šeštadienį iškrito, pasakė: „Išeinu, kad sugrįščiau“.

Iki vidurnakčio lieka tik minutės. „Dangaus akademijos“ vadybininkas Martynas Starkus praneša TV3 žiūrovų verdiktą (4363 – už Antaną, 6003 – už Editą), iškelia su Fantomu besikovusios Editos ranką, dar pavadina Antaną „monstru gerąja prasme“ ir pasitraukia į tamsą. Apšviesti lieka draugų myluojama ir sveikinama Edita bei Antanas. Jo neapsikabino, nepaplojo per petį ir nepaguodė bent žvilgsniu nė vienas iš tų, kurie buvo ant pakylos. O buvo visi. Kaip visada, gyvenimą stebintis kaip teatrą, Antanas ir paskutinį kartą liko ramus, susilaikęs ir susitaikęs, tylintis ir nežinia ką galvojantis stebėtojas.

Po dešimto savaitės finalo visi „Dangaus“ šou likę talentai išėjo iš proto. Iš laimės, iš džiaugsmo, iš netikėtumo. Antanas išėjo namo.

Ar tikrai dabar „Dangus“ nušvis draugyste ir profesionalumu? Gal kai nebebus ką rinkti Fantomu ir kam suversti pūdus kalčių, pasirodys tikrieji finišo link bėgančių veidai? „Dangus“ švinta ir temsta kasdien. Ir vėl - jau nuo pirmadienio kas vakarą per TV3.