Spalio 03 diena. PIRMADIENIS. X diena.

Ryte visi keliasi įvairiai. Vistiek vienu metu nusiprausti neįmanoma. Marčius pasakė, kad rinksime FANTOMĄ ir tiek. Visi į treniruotes...

Šįkart mažiau vargino – juk nauja trenerė JUODAPLAUKĖ. Bet vaikinas geriau mokėjo užvesti...

VOKALO PAMOKA. Stepas nerealus – pasakė Augustė. Šimtu procentų pritariu! Pirmiausiai kartojome išmoktus pratimus. Kvėpavimas, na, nė, ny, no, nuū. Po m m m m m m m....
Ir dar: ma mė my mo mūū. Apsėdome kartu ir po žodį „Raudonkepuraitę“ pasakojome po ŽODĮ.
NEPAVYKO. Vėliau prasidėjo RITMO pratimai. Visi pasiėmėm po įvairius „barškučius“ ir pamažu vienas po kito įstojome į ritmą tam tikru ritmu. Po to pamažu visi išstojome.
LABAI GRAŽUS SUSIKLAUSYMAS.

Atėjo Šapranauskas su savo juokeliais ir šampanu. Rinkome FANTOMĄ – juo tapo... Gediminas – atliks kūrinį Sipavičiaus „Visai neseniai“(Arba Dassin‘oJ) Šiek tiek nuliūdo, bet aš juo TIKIU. Gali.

Po Šapro susitelkė mumyse ĮTAMPA. Tai buvo gal pusvalandį. Po to susitelkėme į būrį ir iššovėme ŠAMPANĄ! Su juo dingo ir įtampa. Susidaužėme visa šeima. Už MUS – kurie susipyksta ir ATLEIDŽIA. Mes juk žmonės.

Many kyla noras dainuoti – pajusti, ką reiškia scena, jos jaudulys, SVARBIAUSIA – KLAUSYTOJAI. Bet jau laikas miegučio.

Spalio 04 diena. ANTRADIENIS. XI diena.

Šiandien ryte atvyko Rūta Lukoševičiūtė ir davė telefoną pakalbėti su Vyteniu iš „Radiocentro“. Gyvai kalbėjau radijo eteryje. Mažytė atrakcija.

O po to ir Ilonos Balsytės paskaita. Mokė lavinti savo JUSLES, pažinti save. Pirmiausiai pamokė atsipalaiduoti. Visi sugulėme ant žemės. Užsimerkėme. Atsipalaidavome. Ji kalbėjo taip:
įsivaizduokite, kad gulite ant mažytės švelnios žolytės, tarp pirščiukų vėjelis, nugara gula ant minkštos žemės, ji alsuoja drėgme... saulė šildo rankas.
Pamažu po Tavimi susitelkia debesėlis. Jis švelniai tave pakelia nuo žemės. Jis kaip plunksna linguoja nuo vėjo. Tokia RAMUMA. Galiausiai debesėlis nusileidžia ANT ŽEMĖS ir mes atsimerkiame atsipalaidavę.
Vėliau po žodį pasakojame pasaką. Nelabai sekėsi.

Kiekvienas iš penkių ėjikų vaikščiojo skirtingai. Turėjome užsimerkę atspėti, kuris TAI žmogus!
Panašiai buvo ir su rankomis. Penkių žmonių lietėme rankas, o vėliau užsimerkę turėjome atspėti, kuris TAI žmogus.
REGA: 10 žmonių susėdo skirtingomis pozomis. O kiti penki turėjo įsiminti jas. Kai penketukas užsisuko, visi pakeitė pozas. O penketukas iš atminties turėjo jas ATSTATYTI.

Didžioji peržiūra. Komisijoj buvo ir JUSTAS. Sutrikau. Dainą gerai padainuoti nepavyko. Šeštadieniui manęs neišrinko. Dabar toks šešetukas: Saulė, Augustė, Jonas, Natas, Virgis, Vaidas. Mus kalbino TANGORAMA: kas tai yra HITAS? Gal apie TĄ HITĄ susapnuosiu? KĄ?

Spalio 05 diena. TREČIADIENĮ. XII diena.

Dangiečiai vis labiau jaučiasi LAISVIAU. Rytais nenori ir nesikelia. Po pusvalandžio MARČIUS atėjo ir nesusirinkusius „VARTĖ“ iš lovų. O atsikėlę – vaikščioja kaip debesėliai – mažai orientuojasi – su baltais chalatais.

Prasideda Dangiečių repeticijos. Per dieną vežiojo mus pas SKRUZDĖLIUKĄ. Mokė- kaip ŠOKINĖTI scenoje. Gavau komplimentą- VAIKŠČIOJANTIS PRIKOLAS. Šokti - mane perlaužti sunku. Gal man nereikia šokti, o daryti natūralias klaidas?

NATUI padėsiu dainuoti Anties „Alyvas“. Mano užduotis - žemai, efektyviai dainuoti LO LO LO LOO ALYVOS!! Bus smagiai smagi, efektinga daina. Mums pasiruošti padeda SAMAS, jis ryte ir pasakė, kad aš būsiu jo „bekas“. Ankščiau Natas mano pagalbos atsisakė, sakydamas, kad „po to prie manęs „prilipo“ kad būtų didesnis palaikymas“.

Po pietų kolegos išsikniso kažkokį filmą. Žiūrėjo per DVD. Samas nutraukė - mokykitės dainuoti. Repeticijos, o vakare ir su grupės muzikantais. Mieli kolegos, bet kalba kažkokia BEMOLE kalba: C duras, beMolis ir kitoks ŽVYRAS...

Mano kolegos UŽSIENIEČIAI (gyvenantys už sienos) išsivedė pasiganyti prie Baltojo tilto. Po valandos grįžo visi laimingi. Kiek mažai tereikia J Visi puolė dainuoti. Laksto kreivai. Danguje - NATŪRALUS CHAOSAS. Daiktai sumėtyti skersai - pirmyn!

Be 16 dvylika – pagyvėjimas – skrenda dainos per TANGO TV. O į Europos pašto dėžę – 3 Dangaus laiškai man.

Mane fotografavo ALGIS (Panelės fotografas)
Ne-REALUS. Nuotraukas bus galima pamatyti kažkokiam į PANELĘ panašiame žurnale. Ryt mane turėtų pakalbinti. Bus KAŽKAS aiškiau.

Fantomas prancūzėja, bet kažkaip atsiskyrinėja. JONAS gitaruoja. Kiti prie rojalio smagiai DAINUOJA. O kada nueisime miegoti??? Jau po dvylikos...

Spalio 06 diena. KETVIRTADIENIS. XIII diena.

Nusistovėjo gyvenimo ritmas Danguje. Atsipalaidavimas. Ryte atėjęs Marčius bandė sujaukti apsėdusį gyvenimą: „Jūs nesistengiate! Reikia gerai pasiruošti šeštadieniui. Negaliu nuleisti kartelės, kuri buvo praėjusį šeštadienį. JUSTAS – didvyris, žuvęs kovoje! Ar jums nebus gėda, jei iškrisite nepasiruošę, blogai sudainavę?“ Bet ir šie žodžiai nieko labai nepakeitė – VISI RAMŪS. Beveik kaip belgai.

Nuo pat ryto šešetukui repeticijos: vakare dėstytoja N. Maceikaitė pataria kaip išdainuoti balsu, o I. Balsytė padeda atrasti ir išgryninti dainos spalvą. Atrasti santykį su daina.

Ryškėja tendencija: dalis dangiečių turi savo dainavimo MANIERĄ! Ją sulaužyti labai sunku. Ją bandė išmušti iš Nato, Augustės. Manierą turi ir Igors, Tania, Vaidas. Ilona Balsytė man pasiūlė pasigauti ir pamėgdžioti Vaido dainavimo manierą. Ji kalbėjo: „Scenoje parodyk, kad gali dainuoti kitaip! Tuomet Tave labiau vertins, nes turi kažką daugiau“.

Kad reikia dainuoti įvairiai, patvirtino ir ŠAPRO žodžiai: „Vaidai, nieko naujo dainuodamas NP „Kaltas ruduo“ neparodei. Todėl ir šeštadienį jis nesivaržys su 5 kolegomis...

Nuo vakar pradėjęs dirbti paštas „Danguje“ įsibėgėjaJ Pagrindiniai laiškų adresatai – NATAS ir VIKA. Ant popieriaus išlietas mintis, kurių nepagauna kameros, sudeda – surašo vienas kitam. Bet ne visada pasirūpina „įkalčiais“. Kartais papozuoja kamerai. NusišypsoJ Įdomiau gyventi.

Vakare, į „juokų pusę“ patraukė VIRGIS. Buvo keista pasižiūrėti, nes ne visi tai suprato. Pradėjo dalintis savo salotomis ir kaulijo paragauti LEDŲJ Prieš 11 vakaro, visiems dangiečiams pradėjo baigtis „batareikos“... Ar bus antrasis kvėpavimasJ?

Spalio 07 diena. PENKTADIENIS. XIV diena.

Sunku paaiškinti, bet šiandien dangiečiai buvo labai darbingi. Nors sunkiai kėlėsi, tačiau greitai įniko į savo dainas. Tai darbingiausia diena visame „Dangaus“ gyvenime. Produktyvumas.

Praėjusią savaitę visas penketukas puikiai pasiruošė ir sudainavo. K (baigėsi rašalas) Koncertas buvo puikus. Tuomet buvo baimintasi, kad antrasis mūsų pasirodymas nubrauks pasiektas pergales. Šie nuogąstavimai TIKRAI nepasitvirtins! Ši diena parodė, kad dainos skamba dar PUIKIAU.

Pas mus atvyko SKRUZDĖLIUKAS su savo kolega, kurio skrybėlė man puikiai TIKO. Jis žiūrėjo, mokė ir patarinėjo KAIP LAIKYTIS SCENOJE.
Svarbiausia, nebūti tokiu, kuris velkasi kaip gatvėje. Ir žiūrėti į sceną kaip KURMIS. Aišku, ir šernai kuisinėja... Nors... ne tik!

Būti scenoje sunkokai sekėsi Jonui. Skruzdėliukas pralaužė, bet man atrodo, kad viso choreografinio sustatymo scenoje liks tik apie 30%. Jonas telefonu kalbėjosi su Radiocentro vedėju. Klausė: kokie santykiai su manimi? Ir jo mama paragino nepulti Antano... Bet juk viskas tai juk gerai.

Labai džiaugiuosi NATO dainos sceninio judesio sustatymu. Bus tikras šou! Nebūtina sudainuoti idealiai – vistiek bus puikiai. TAČIAU visi dangiečiai stiprūs, komisijai ir žiūrovams bus LABAI sunku!

Pralaimėti gali tik tie, kurie savyje netvirtai jaučiasi. Tai gali pasireikšti: JONUI, kuriam nelabai patinka muzikinis dainos atlikimas, AUGUSTEI – pergyvenančiai, kad dainą atlieka idealiai 1 prie vieno!

Gali būti visko, tačiau pabaiga ir rezultatas priklausys nuo ANTROSIOS dainos, kuriai skiriama MAŽAI dėmesio!!! O kokia bus tos dainos sceninė išraiška? Nes reikės žiūrovus papirkti ir Reginiu! Įtampos nėra, bet pas mus labai sunkiai užsimiegama... Smagu.

Spalio 08 diena. ŠEŠTADIENIS. XV diena.

FINALAS. Džiaugsmo ir netekčių finalas. Tačiau netektys šįkart „švelnesnės“. Visi patenkinti savo pasirodymais ir gerbėjais. Puiku!

Rytas prasidėjo vėliau, bet ir vėlai. Koncerto diena... Iš pačio ryto eilė prie kirpėjos, stilisto, makiažisto. Graži, smagi komanda, ypač ŠARAS! Reikia tik pavydėti, kaip jie nepergyvena, kad nesuspės, nors laikas ribotas. Ir labai greitai bėga...

STILISTAS Mantas labai savo vietoje. Smagu paklausyti, kai jis sako: „Labai gražu. Tau tinka“. Nors akys blizga. Jose matyti, kaip jis mintis AUDŽIA... Ir per ŪSĄ šypsosi.

Apie 3 val. visi, kaip „daželinukai“ vorele ir pėstute iškeliavome į FORUM PALACE rūmus. Keistas jausmas apima dangiečius, kai į juos atkreipia dėmesį. Jie nežino, kaip reaguoti...

Užkulisiai: grimerinėje darbas verda. Visi laksto, ieškau SAVO rūbų, kitų papuošalų, KAPOJA picas... Juose išnyksta formalumai: ŠAPRAS kalba su dangiečiais kaip su kolegomis – juos palaiko. V. Riaubiškytė taip pat „SAVA“. Jau mus pažįsta, sveikinasi, kalba, JUOKAUJA.

FINALAS PRASIDEDA. Po VAIDIŠKOS dainos, „pradeda“ AUGUSTĖ. Jai pirmai buvo labai gerai – nespėjo persijaudinti, kaip anąkart. Įsiminė Andriaus Mamantovo žodžiai: „norėčiau išgirsti Tave dainuojančią lietuviškai“. Jos dainoje ORIGINALUMO buvo mažiausia!

IŠKRITO GEDIMINAS. Visi puikiai pasirodė. Taip pat ir Gediminas. Bet kažko trūko. O gal LAURA savo gerumu susikrovė GRAŽIĄ palaikymo komandą. Ir savo ŠILTUMU nugalėjo... Iškritus Gediminui, įtampos, streso nebuvo. LABAI gražiai atsisveikinome. Ir mes, ir Gediminas. Su Virgiu pašnekesiai naktį. O kada miegosiu? 3 val.

Spalio 09 diena. SEKMADIENIS. 16 diena.

Problemos su miegančiais FANTOMAIS nesibaigia. Marčiui beviltiškai tenka mus kelti. Į virtuvę pažadinti dangiečiai atsišniūrina su koldromis.

Kadangi jau nelikę laiko pusryčiams – lipam į SKRUZDĖLIUKO „paskaitą“. Moko judesiukų, kurie gali nuspalvinti sceninį judesį. Visiems skirtingai sekasi, tačiau VIENODUMO ir nereikia. Mano judesiai laužyti. Skruzdėliukas griežtas, tačiau vėliau mes galime jam labai dėkoti. Mokėmės apsisukti, daug sakančios laikysenos prie mikrofono, ėjimo link jo, rankos ištiesimo nuo savęs į AUDITORIJĄ. To mums LABAI trūksta!

Maceikaitės vokalas. Viskas prasideda nuo pakartojimų, o vėliau – DŽIAZINĖ VOKALO IMPROVIZACIJA.
Labai smagu improvizuoti, kai kolegos „pap paap“ dainuoja tą pačią melodiją. Tik prieš dainavimą protas malšina kūrybinę mintį. Jį reikia apgauti!

Atėjo A. Mamantovas ir visos apdujusios mintys išsisklaidė. Pamatėme koncerto įrašą. Pamatėme, kad viskas buvo ne taip gerai. Atrodėme, kad „mes dirbome savo darbą“. Neužsivedė publika! A.Mamantovas: „tai ne karaoke konkursas“. Turime atnešti save, savo dainą. GAVOME BARTI, bet „Alyvos“ geriausiai nuskambėjo. Andrius išdalijo naujus kūrinius – visiems netikėti: „Anzelmutė“, „Berniukai“, „Širdele mano“, „Myliu kiną“... Jo žodžiai: „KARAOKE VERSIJOS Nepraeis atrankos“! Visi suka galvas, keičia melodijas. ŠIEK TIEK susinervavę. Protesto bangelės. Bet tai naujas, LYGIAVERTIŠKAS IŠBANDYMAS. Kaip pavyks???

Rezultatų lentoje atsirado mano pavardė ir 12 taškų.

Iš mano TĖVŲ namų atvyko šimtalapis. JAUČIU jų palaikymą. AČIŪ.

Liejasi dainos iš visų galų – sunku ką nors suprasti. Tikra KOKOFONIJA. Kada tai baigsis?? 24:00