Spalio 10 diena. PIRMADIENIS. 17 diena.

Pirmosiomis šios dienos VALANDOMIS, kuomet aš jau gulėjau lovoje, prasiveržė dangiečių kauptos mintys apie gyvenimą ir kūrybą „Danguje“.

Tą neigiamą krūvį sukėlė Andriaus Mamantovo išdalintos dainos – hitai, kurie iki kaulų smegenų gyvena mumyse. Ir užduotis – sudainuoti naujai, neįprastai. Patiems susidėlioti muziką!

Gal šiuo metu mums ir daug TRIUKŠMO, bet mūsų yra daug. Mums trūksta SUSIKLAUSYMO! Darome triukšmą klausydami muziką per muzikinį centrą, žiūrėdami koncertų įrašus per DVD.

Po kūno kultūros, per pietus, kuomet man įrašų studijoje lipdė muziką, kurią numačiau dainai – REPETICIJŲ salė buvo TUŠČIA.

Dangiečiai vėl apimti apatijos, be stimulo. Pasyvus žiūrėjimas klipų, pietinis miegas, užkandžiavimas... Kaip visa tai pakeisti? Gal viskas pasikeis tada, kai po kelių savaičių iškris mažiausiai MOTYVUOTI Dangiečiai? Tačiau. Jie gali FANTOMASŲ būdu, jeigu dangiečiai vertins ne asmeninius, bet muzikinius santykius. FANTOMU išrinkta EDITA. Buvo dar 2 „pretendentai“ IGORS, TANIA. Ji draugauja su Edita – turi panašių charakterio bruožų. Abi sunkiai randa savo stilių, bet TANIA turi SAVO manierą. Įdomią. SVARBIAUSIA – AMBICIJA! Tai buvo STEPO Januškos žodžiai. Be ambicijų toli nenueisi!

Dabar „Dangus“ išgyvena KRIZĘ. Dalyvių motyvacijos, tikslų kryžkelė. Kaip bus toliau? Kiek laiko TAI tęsis? Kada atsiras VIDINĖ dangiečių MOTYVACIJA. Nors dabar kolegos lenda į kampus ir repetuoja. Bet ar tai nelaikina?

Spalio 11 diena. ANTRADIENIS. 18 diena.

Vakar vakare ilgai kalbėjau su Edita. Ne tik dėl to, kad tapo FANTOME, bet ir tolimesnės jos motyvacijos žaidime. Nesusigyvena su Sel daina „...sako, kažkur yra šalis“. Ji gali daug. Tik kaip ją pačią įtikinti? Ir, aišku, švelniai, harmoningai sudėti jos balso gabumus, mokėjimą vilioti??

Nauja diena prasidėjo nauju laiškučiu, pradžiuginusį mane: „... tokio nuoširdaus ir atlaidaus žmogaus dar nesu mačius! Ach, kad daugiau tokių gerų žmonių būtų!” Prie Justinos žodžių ir aš prisidedu: būkime tolerantiški, šilti vidumi, gerų akių žmonės.

Į svečius atėjo Ilona Balsytė. Truputį vėliau – mane kalbino „Panelės“ žurnalo žurnalistas. Ilona jau žarstė pastabas apie praėjusį koncertą. Daugiausiai kritikos gavo Augustė. Tačiau su ja siejama daug vilčių. Ji GALI, bet „neatspari“ blaškymui, stebėjimui.

Užduotis: krūvoje užsimerkusių dangiečių reikėjo susirasti savo porą. Įdomu žadinti jusles. Vėliau, vienas iš poros, vedė užsimerkusį per patalpas...

Dangiečių dainavimo peržiūra. Visiems sunkiai sekėsi: išsiblaškę, nejaučiantys savęs. Į šešetuką papuolė: Virgis, Vaidas, Jonas, Rasa, Bernarda, Igors.

Man paskirti ŽAS (Žali Agurkai Sode) nepadėjo. Gal dėl to, kad per paskutiniuosius 5 metus kine buvau tik vieną kartą. Kažkada „Lietuvoje“. „Aš myliu kiną“ bandžiau sudainuoti Gipsy Kings melodija... ir lietuvišku žasiškumu.

Antra diena NEGRĮŽTA Saulė. Nežinia kodėl... Dangiečiuose auga JOS ilgesys. Trūksta SAULĖS.

Andrius M. Prasitarė, kad nuo kitos savaitės bus skiriami minus 12 taškų. Nemanau, kad dangiečių motyvaciją pakels ši taisyklė. Ką tik dangiečius išsivedė pasivaikščioti.
O kokios emocijos!!! – Tai galėtų būti geriausia paskata. O aš likau čia, su lyriška gaida mintyse...

Spalio 12 diena. TREČIADIENIS. 19 diena.

Vėl diena prasidėjo NERAMIAI. Naktį, kuomet aš jau įsijungiau savo sapnų kanalą ir migau, prasidėjo mistiški dalykai! Per miglas girdėjau šūksnius ir PAGALVIŲ SKRYDŽIUS. Emocijos liejosi skersai. Kažkas susigrobė visas skraidančias pagalves. Iš to apmaudo, beginklė kovos dalyvė (jei neklystu) AUGUSTĖ bandė atimti mano pagalvę. Bet kadangi aš ją apsikabinęs miegojau, nes MEŠKUČIO neturiu, pagalvė liko mano glėbyje.

Iš rytinio MARČIAUS moralo supratau, kad tai buvo ne tik nerviškai smagus žaidimas, bet ir psichologinis nesvarumas. Spėju, kad neapseita be pypsiukų... Krizės atspalvis įgauna sodresnę spalvą. Dangiečių gyvenimo ritmas vis labiau PRASILENKIA su gyvenimu žemėje. Po pusvalandžio, apie 9 val. atėjęs Marčius pažadina visus, tačiau po pusryčių dalis vėl nulūžta. Šventu tapo PIETŲ miegas.

Šešetuko solistams pasiruošti atvyko Violeta Riaubiškytė, Viktoras Diawara ir SKAMPĖ. Prie mokytojų būrio prisidėjo ir SAMAS. Kaip visada linksmas, nors pas mus to linksmumo ne per daug. Į vakarą noras ruoštis koncertui IŠBLĖSO.

YRA filmukas – parodija „Kot v sapogach“. Jame iš amerikiečių lėktuvo mėtytas dėžes ir maišus griebė „akis išdegę“ rusai. Jie šaukė: HUMANITARNAJA POMAŠ! Panašiai buvo ir su dangiečiais, kuomet NAUJŲ RŪBŲ maišus mums atnešė stilistas Mantas. Visi griebė kaip patrakę! Ir dar didelės pretenzijos. Gavau labai MIELĄ, Antanui skirtą švarkelį...

Visą dieną jaučiu lyrikos poreikį, kuriuo gyvenu, alsuoju. Klausiausi estradinės muzikos. O vakare mums atnešė perklausos ekspertų komentarus. Gal tai bandymas išstumti iš sąstingio, kuris vyrauja Danguje? Bet dangiečiai vistiek ramūs. Manau, kad krizės laikotarpis prasimuš po šeštadieninio koncerto...

Spalio 13 diena. KETVIRTADIENIS. 20 diena.

Kažkas atsitiko! Dangiečiai vakar nuėjo liūlia apie 1 val. Gal jaučia nuovargį? Mano akys apvargę. Šiandien anksti atsikėliau, keista matyti miegančius savo MUZIKOS bendrus. Ryte jau ne taip šviesu. Pamažu įsigali jo didenybė Ruduo. Per orlaides dvelkia vėsus oras. Toks mūsų sąlytis su pasauliu žemėje. Pas mus yra tik vidinė atmosfera, kuri keičiasi. PAVOJINGA!

Dangiečiams vis dažniau pasireiškia ARTUMO priepuolis. Jis yra kelių variantų:

· Tradicinis (VIKA ir NATAS)
· Neįprastas (TANIA-EDITA)
· Atsitiktinis (EDITA-IGORS)

Neįprastas ir atsitiktinis variantas dažniausiai pasireiškia Masažu. VIRUSAS! Jis pasireiškia grupėse – tuomet skraido pagalvės. Užfiksuoti keli atvejai miegamajame ir salone. (repeticijų salėje pagalvių nėra). Dažnėja merginų pokalbiai (TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ).

Kartais Danguje pasireiškia BANDOS instinktas (liaudyje įvardinamas ir kaip FUKSŲ sindromas – vaikštoma grupėmis, bijoma pasimesti) vaikšto grupėmis, dainuoja, vakarieniauja.

Mokyti šešetuko atvyko Ilona Balsytė. Vėliau ir mane užkabino: padainuok savo dainą... O dabar kaip tigras, gyvatė... Nejučia išmušė stovėjimo manierą. AČIŪ jai! Svarbiausia – negalvoti kaip eiti, rankas laikyti. Reikia suprasti, ko eini į sceną. Ką nori pasakyti!

Puodelių kas kartą mažėja, o lėkščių kriauklėje daugėja. Barnių nėra, nes vis atsiranda ŠEŠTAS.

Atvyko ŠAPRAS. Kažkaip keistos nuotaikos, gerai nusiteikęs. Šiltai pajuokavom. Tačiau šeštadienį nedainuos IGORS. Nusiminė L Bet gal nėra to blogo? Man geroji žinia: su NATU dainuosiu Anties „Alyvas“. Taip pat „Vėjas man pasakė“ su VIKA. Koncertas Kaune. Bus ĮSPŪDŽIŲ DAUG. Mažai laiko liko. Miegauju RUOŠTIS. Viskas gerai.

Spalio 14 diena. PENKTADIENIS. 21 diena.

Laisvų poilsio užsiėmimų diena. Repeticijų salėje visą dieną ir vakarą verda darbas. Juk turime sudrebinti KAUNĄ!

Mankštinti SOLISTŲ atvyko SKRUZDĖLIUKAS su savo komanda. Juk RASYTĖS daina „medžiai be lapų“ bus Flamenko stiliaus, VIRGIS laužys Rokenrolą, JONAS plėš „reikėjo berniukams“...

MARČIUS paklausė: „Kodėl valgai TIK makaronus?“ Atsakiau, kad kuomet šaldytuve bus ALITOS šampano, užsisakysiu kitokio maisto!

Gavau 2 laiškelius. Antrasis, kurį parašė GINTARĖ iš RAMYGALOS, mane labai nustebino: voke buvo jos laiškas ir naujas vokas su užrašytu Gintarės adresu. O tame voke dar ir tuščias lapas! Tokio atvejo man dar nėra buvęJ Tą patį rytą į LAIŠKĄ Gintarei atsakiau.

Į vakarą gavau raudonas PADANGAS – kedus. Raudoni – ne ŽALI. Teks trinti, ką padarysi...

REPETICIJOS. Muzikantai dirba išsijuosę visi labai SAVI. Net ir išskirti sunku. Tik klavišistas dažniausiai su GĖLĖTAIS marškiniais. Labai gražūs. Repetavom ilgai ir nuobodžiai. Buvo galima ir užkimti. Bet viskas gerai, nors VIRGIS ryte buvo pakimęs.

Sunkiai sekasi dainuoti su VIKA. Pasigauti ritmą, neužtikrinti žodžiai, kvėpavimas. Su ritmu man truputį kre kre kre. Žodžiai – žinomi, bet šiek tiek stringa. Reikės atsikalti. O su kvėpavimu dar žiauriau: po antradienio valgiau ir valgiau, nes motyvacijos dainuoti nebuvo. Tai tiek apsivalgiau, kad dabar net ir dainuoti sunku. Ryt liepiau man neduoti MAKARONŲ. Žiauru.

Spalio 15 diena. ŠEŠTADIENIS. 22 diena.

Meilės scenai diena. Jau trečias šeštadienis šiltų emocijų laukimo, nerimo ir išsiskyrimo... Jau trečiasis išsiskyrimas ir kas kartą kitoks. Buvo Justas. Vertinome jo muzikalumą. Jo netekimas išsiskyrė vidine įtampa, kuri vėliau išsiliejo. Gediminas buvo LINKSMESNIS, tačiau jo bendravimas buvo grįstas mus supančia aplinka, apie TAI, kas vyksta. O Bernardos netekimas buvo pats nuoširdžiausias. (Bent tarp tų dalyvių, kurie bent kiek sugebėjo prisiliesti prie jos iš vidaus).

Dangietės sugebėjo prisiliesti prie jos pasaulio, kuris buvo MAŽIAUSIAI pažintas. Net ir man sunku buvo surasti bendravimą. Gal ją kaustė aplinka, kurioje ji gyveno? Aš ją pirmą kartą mačiau tokią švelnią, jautrios sielos merginą. Rūbai, šukuosena, scena parodė Bernardą, jos lyrišką asmenybę. Gaila, kad tik paskutiniosiomis valandomis mes su JA suartėjome...

Kaunas sutiko mus šiltai. Tai nereiškia, kad TAI ne Vilniaus (sostinės publika). Tai tiesiog vieta, kurioje sutilpo ir kauniečiai, ir sostinės gyventojai ir likusieji LIETUVOS žmonės.

Su „Alyvomis“ ir NATU teko pradėti koncertą. Publika iš karto „užsikabino“ – jautėsi šiltas palaikymas, atvėrėme SAVE. Vis buvome unikalūs!!!

Dainavau su VIKA. Į sceną atbėgo „padususi“, o aš su „silpnosiomis“ savo vietomis. TAČIAU. Mūsų neidealų dainavimą sušildė nuoširdumas, vertybės, kurias išsakėme DAINOJE. Ypač šiltas, atviras VIKOS džiaugsmasJ Vienas kito pajautimas...

FANTOMĖ Edita pajuto emocinį svyravimą – pamatė Bernardos siekius, pastangas ir ją PAČIĄ. TANIA labai jautriai jaudinasi dėl Editos. Ji lyg sesė. Matyt sielos sesė.

Visi labai šiltai autobusu grįžome iš KAUNO į Vilnių. Pilni įspūdžių. Pusė trijų. Įspūdžiai neblėsta...

Spalio 16 diena. SEKMADIENIS. 23 diena.

O jau rytas po savaitgalioJ Kaip Andriaus Mamantovo „sulėtintam kine“. Dar tokio nerangumo tarp DANGAUS gyventojų nebuvau matęs. Aš galvojau, kad esu flegmatiškas, bet kai pamačiau kitas FLĖGMAS.

Net nepapusryčiavę bandėme mokintis šokių, bet po vakar koncerto... O o o o o o (čia olimpiniai žiedai). Visi kreivakojai. Netrukus Raselė, Laura ir Eglė išvažiavo plaukioti Trakuose. Igoris sirguliavo, tai mūsų mažai beliko. Ateities pajautimas. Ramybė, bet kartu ir tuštuma.

Po paskaitos dangiečiai ŠVENTAI atlaikė pietų MIEGĄ. Tik kunigo nebuvo. Gražu pažiūrėti suaugusių vaikų darželį. Angelėliai ir miegančiosios gražuolės DANGUJE. Aleliuja. Tuo laikotarpiu visas Dangaus gyvenimas buvo apmiręs: net UFONAUTŲ NESIGIRDĖJO!!!

Rimtį Danguje bandė nutraukti Maceikaitės paskaita. Bet miego PROPAGUOTOJAI neprabudo. Mokinomės dainuoti VIBRATO. Bet tik mokinomės...

Apie penktą į svečius atsičiuožinęs A. Mamantovas sujudino Dangaus gyvenimą, bet per viršų NEBĖGO!

Žiūrėjome koncerto įrašą ir klausėmės rektoriaus komentarų. Šou buvo, bet ir smulkių klaidų...

Išdalintos dainos. Kai kuriems idealios, kai kuriems... Eglė buvo jautriausia. Kai visi išsiskirstė, atplėšiau ir savo voką. Dainuosiu – ELEKTRĖNŲ ŽIBURIAI. Man palanku, gal išeis sudalyvauti šeštadienį koncerte?

Prasidėjo vakariniai pokalbiai apie KAŽKĄ. Tai vienur, tai kitur. Bet 11 valandą vakaro energija pastebimai silpsta. LO BATERY.

Salone ir virtuvėje ant stalo puikuojasi artimųjų gėlės. GRAŽU.