Spalio 17 d. PIRMADIENIS. 24 diena

Kažkas nereALAUS! (unreal) Visi dangiečiai jau buvo dingę iš lovų, kuomet atvyko Marčius! Iš kur toks PUNKTUALUMAS?? Smagu, nes tai vienas svarbiausių kriterijų Man.

Pasitempti dangiečius virtuvėje privertė „Double coffe“! Nuo šiandien naujieji mūsų maisto globėjai patiekalus patiekia tik į LĖKŠTES!!! Kas dabar bus? J kaip dangiečiai sukultūringės, bus matyti vėliau...

Diena išbalansuota. Lifte UŽSITUPINO sporto pamokos dirigentas! Užuojauta. Trynėmės, trynėmės, kol išsiskirstėme po kampus. MAUZERIAI.

Gavau naują Diržą! Atrodo, kad JUODAS. Bent tokią spalvą yra pavadinę žmonės. Su kitais žemės gyventojais yra KITAIP!

Gavau kelis laiškučius. Jau turiu laiškų ir iš artimų žmonių. JAUČIU.

Savo pamokoje Stepas Januška mus mokė ritmikos: plojimais, trepsėjimais, balsais. Į tokią simfoniją įpynėme šūksnius, užvedančius publiką. Juos reikia apgalvoti: kad nebūtų per sunkūs PUBLIKAI.

Atvyko ŠAPRAS. Nors dangiečiai FANTOMU išrinkti norėjo IGORS, bet mums buvo „pasiūlyta“ rinkti Natą arba VIKĄ. Fantomu tapo Natas.

Turim naująją gyventoją – DOVILĖ. Stačiokiško charakterio. Lauk visko! Jos kalbose, kiek teko man girdėti, yra minčių, kurios prieštarauja viena kitai!!! NELOGIŠKUMAS griauna mano PASITIKĖJIMĄ! Ir baigta.

Dovilės požiūris į Bernardą APSTULBINO. Griauna vertybių sistemą. NEKOMENTUOSIU.

Jos prievartinis (nenatūralus) manęs „kabinimas“ ir savo veiksmo pripažinimas yra ŽEMA.

Jaučiuosi ramiai apvargęs. Ar rytoj sužibės „Elektrėnų žiburiai“?

Spalio 18 d. ANTRADIENIS. 25 diena

Šiandien skersai pabudau ant lovos. Bet šaltas dušas arba bėgiojimas basam po sniegą yra daug geriau! Atsimenu, kada eidavau prie bendrabučio valyti apsnigtos mašinos...

Vakar mano nakties taktika pasiteisino. Kritiškų situacijų pavyko išvengti. O kaip bus toliau. Taktika pradėjo KEISTIS. Ko dabar tikėtis?

Sulaukėme Ilonos Balsytės paskaitos. Kolegos dangiečiai lengvai išsimiegantys. Po truputį visi atsiradome ten, kur esame! PAVYKO. O jau tada pradėjome TRIO vaidinimus iš TRIJŲ žodžių: trise reikėjo sukurti spektakliuką, kuriame būtų įpinti tie žodžiai. Įdomu. Išjudinau mąstymą.

Vis labiau senieji „Dangaus“ gyventojai dalinasi patarimais sudainuojant dainas. Pasitaiko anksčiau neįmanomais buvę junginiai.

Per dainų perklausą sudainavau „Elektrėnų žiburius“ acapela. Komisija nepaklausė kodėl TAIP. Kolegos taipogi neįminė mįslės. Į šešetuką nepapuoliau. O jis toks: Vaidas, Igors, Eglė, Edita, Rasa VIKA!?

Anądien Editai išsakyta teorija plėtojosi TOLIAU. NATAS gavo dainą „Nemylėjau tavęs“. O VIKA – „Pamiršk mane“. Fantomo rinkimuose – Vika arba Natas. Kadangi papuolė FANTOMU Natas, tai Vika į šešetuką. A. Mamantavo motyvacija: noriu pamatyti Tave dainuojančią... Lauksime TĘSINIO! Jausmai.

Jau siunčiami mažieji pranašai: „kaip solistas šeštadienį nedainuosi“ – A. Mamantovo žodžiai. O kaip tada?? Bus matyt vėliau. Vėl laukite tęsinio... Fotografė vėl turėjo užduotį: nufotografuoti mane su Dovile. Prireikė kaskadinių triukų. Dar šiek tiek parako Likę. Mintis taip pat GILI.

Gaila, kad ne visi supraNTA, kad „auksas į žemę pavirs, nes ANTILOPĖ vėliau ar anksčiau SUSTOS“!

Spalio 19 d. TREČIADIENIS. 26 diena

Neeilinis rytas – fokusai tęsiasi! Kelkis, kelkis, NATAI, kelk Joną ir draugus. Atkeliavo Butkutė – pas Tave į svečius! Štai ji stovi prie lovos... Viskas taip ir buvo. Natas akis trynėsi ir patikėti negalėjo, o Džordana – repetuoti dainą raginti pradėjo!

To dar NEGANA! Nesiorientuojantis NATAS pažvelgė ir dar labiau nustebo. Tarp Jono ir Virgio jo brangioji VIKA gulėjo!!! Sujudo visas „Dangaus“ žvėrynas, nes iš tikrųjų ten nenuspėjamoji Dovilė miegojo!

Dangiečiai atsikėlė, o Natas, Jonas ir DŽORDANA į repeticijų salę numovė. Nuostaba visiems, bet NATUI labiausiaiJ

Dovilės nakties miegas nemaloniai nustebino Virgį. Kas kaip iš tikrųjų – sunku išsiaiškinti. O jai šiandien prasidėjo nuobodžios valandos. Trynėsi, nerado savo vietos dangiečių tarpe.

Gavau laiškų. Ir iš pažįstamų BARAKO gyventojų. Linkėjimai SAULĖTEKIUI ir ypač draugams! Ačiū visiems…

Asmeniniai ANTANO patarimai! Nepamirškite juoktis. Juokas suaktyvina žmogaus savijautą, nuramina, visaip kitaip teigiamai veikia... Juoktis turite iš vidaus, ne vien gerkle. Jis atsiranda tuomet, kada greitai, ritmiškai, per kelis kartus pilvo presu išspaudžiate įkvėptą orą, tariate CHA, CHA... Nuo tokio puikaus juoko būna taip gera, kad net GRAUDU! Pratimą atlikinėti reikia 16 minučių per dieną. Gyvą rezultatą kas vakarą matote TV ekrane.

Užsiiminėjau ir kūrybine linkme... Kūriau žodžius, galbūt dainai: „Mano miškas ir žvėrys“. Jau prieš kelias savaites buvau sulingavęs lietuviškus žodžius dainai, kurią pavadinčiau: „Būsiu Tavo meškučiu“. Kaip bus toliau – matysim. O gal būt ir išgirsim.

Spalio 20 d. KETVIRTADIENIS. 27 diena

Rytas „Danguje“ ramus, be pierkūnijų. Pierkūnui tikriausiai atostogos – fokusų NĖRA. Pas NATĄ Kaušpėdas dėl „Alyvų“ neatėjo. Tik dabar atnešė žurnalą „Klubas“. Jame apie Antaną rašo... Kažkur MATYTAS!!!

Pamatyti dangiečių atvyko trys užsieniečiai ir viena mergytė – jie šoko CAPOEIRĄ (brazilų šokis). Šoka vienas prieš kitą lyg kovodami, tačiau į kolegą nepataiko! SMAGU. Lietuviškas atitikmuo: „Gaidžių šokis“ be sąlyčio. Kartais taip atsitinka ir miške, kada prieš vilką iš medžio iškrenta MEŠKA! Tada jie juda šonais ir žvelgia į AKIS.

Dangiečių skatinimo judėti ir dirbti būdai: jeigu būsite geri (ir susitvarkysite patalpas), gausite pažiūrėti filmą kine. Ir dar KAŽKOKĮ PARTY!? Po šių žodžių „Danguje“ įsikūrė firma: MISTERIS PROPERIS&COMPANY. Lėmė viską: ką reikia ir nereikia. LIKO DETALIŲ! Į kiną nėjau, PIRTIES „niekas tikrai nepakeis, šventas man šitas kampelis“. Kur ji?

Pas mus vis dar REMONTAS! Kas rytą sieną tapetuoja laikraščiais. Tik šiandien perskaičiau „Vakaro žinias“, kuriame rašoma apie Antano dienoraštį: „...vis dažniau „Danguje“ su tušinuku ir popieriaus lapu rankose pastebimas Antanas“. (VŽ. 2005 10 20) Aš, kaip prisiekęs Antano FANAS, abejoju VŽ straipnsiu, nes jis viską rašo parkeriu, o ne TUŠINUKU! Ir dar per TV matyti.

Kelias minutes akis į akį žiūrėjau į Dovilę. Atakos baigėsi. Jau pradėjo ryškėti asmenybės bruožai, o ne kaukė. Bet ji užsispyrusi, siekianti tikslo. PASIEKS. Kažką. Santykiai tampa partneriški. Bet atsargūs.

Danguje dedasi X-FAILAI. O man niekas nesako: dainuosiu šeštadienį ar ne? BET! Kažkokiu mistiniu būdu iš miegamojo spintos į makiažinę nuėjo mano BALTI MARŠKINIAI su MĖLYNU KAKLARAIŠČIU!!! Ir tai jau NE PIRMAS NSO darbas! Jau anksčiau esu pastebėjęs, kad DINGO mano siūtas kaklaraištis su gėlytėmis! AR UFONAUTAI JĮ GRAŽINS?????

Spalio 21 d. PENKTADIENIS. 28 diena

Ši diena keista – be jokios koordinacijos. „Kaltas“ Marčius. Ryte neatėjo pas mus. Mes jo pasigedom. Jei kažko pasigendi – TAI jau yra gerai!

Po pusryčių fotosesijos. Prinešė daug žvėrių kailių. Jeigu kailis be žvėrio – tada tas žvėris be KAILIOL Kažkoks siaubas apie tai pagalvojus. 11 dangiečių LŪŽO pietų miego!!! (4 val.)

Vakar naktį pagalvojau, kad „Dangaus“ prizas turi būti „Danguje“. Į viską pradėjau žvelgti kitaip! Taigi. DVYLIKOS KĖDŽIŲ DETEKTYVAS... Ko mes nepastebėjome per mėnesį??? Baldų ERTMĖS. Prie viryklės yra 2 tušti kampai. Neatsidaro, bet ten tuščia. ROJALIO kėdė taip pat atsidaro, bet ten tuščia vėl. Rūkyklos lova taip pat turi dėžę, bet... Apatinės spintų dalys... RADAU MYGTUKĄ!!! Išjungia 5 apvalias virtuvės spintos lemputes. Nemačiau, kad dangiečiai jas kada būtų IŠJUNGĘ. „Danguje“ nėra garų surinktuvo. GAMINAM DEBESIS.

MISTINIŲ SKAIČIŲ PASLAPTIS. Senos, išpjaustytos ir išraižytos kėdės dugne radau skaičius 6735! Kita tokia kėdė taip pat pažymėta! Po prašmatniausia kėde 493! Kilimėlis prie gramofono pažymėtas NR. 2882. Virtuvės kilimo numeris yra 4013. Laikrodžio nugarėlėje užklijuotas lipdukas su P raide ir skaičiumi 16! Rojalio nekilnojau, gramofono, senovinio veidrodžio taip pat. Bet jie TIKRAI turi turėti SKAIČIUS. Ant gromofono plokštelė – JI iš KAUNO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS! Visi šie daiktai turėtų būti iš kokio nors teatro, kino studijos ar muziejaus.

Virtuvės kėdės nepažymėtos – GALIMA LAUŽYTI!

Žvėries kailis, kuris patiestas ant žemės KAINAVO 640 EUR. Jis tikriausiai nuluptas nuo kokio italo. Tiksliai pasakyti negaliu, mat itališkai parašyta. Nr. 465! Bus daugiau.

Aš nedainuosiu. O dangiečiai šiek tiek NERAMŪS. Laikas bėga, o pasiruošimas mažas. Ar nebus geriausio inversija? Nuspėti sunku. Pažeistas žvėris taip pat DVEJOJA. Ar neužsikrėtė šalia buvusi lova KARŠTOSIOS lovos virusu? Ryt nedainuosiu – ramiai pasidžiaugsiu KITAIS.

Spalio 22 d. ŠEŠTADIENIS. 29 diena

Antrasis šeštadienis Kaune. Jau pažįstama scena, kuri mus traukė ir jau vieną pražudė...O kas šį kart? Ketvirtasis „Dangaus“ gyvenimo ritmas, įkvėpimas ir likimas.

Ramus rytas, tačiau nerami kelionė. „Niekas niekur neskuba, visi ima tašes, tvarkingai, neišmėtom...“ – kaip jau įprasta, Manto žodžiai . Linksma.

Smagi kelionė, smagu važiuot. Bet staiga autobusas pavargo. gal per daug pavalgę buvom, ar kontrabandos kur nors prikišta? Viduty autostrados Vilnius – Kaunas mes sustojome. Lengvai pasėdėjom: vieni užkandžiavo, kiti išėjo dūmais gamtą papuošt, treti PARTIZANŲ aplankyt...

Pastovėjom ilgiau nei 16 minučių. Autobusas pakosėjo, pakosėjo ir užsikūrė. Nurieduliavom.

Salėje bandžiau šildyti ir užvesti publiką prie scenos. Darbas nelengvas, bet norisi, kad žiūrovai mano kolegas sutiktų ŠILTAI. Atidaužiau rankas, balsas krek re, bet smagu. Už šį darbą padėkojo RASYTĖ. Dėkingumą skleidė ir kiti dalyviai.

Sužibėjo EGLĖ! Pagaliau atsiskleidė. Valio. Seniai laukėme. „Nusikirpsiu trumpai plaukus“ suskambėjo du kartus – tai buvo muzikinė vakaro puošmena.

Po 8 taškus gavo Edita ir Igors. Į dvikovą Natas pasikvietė IGORS. Dangaus šou žiūrovai matyt norėjo matyti VIKĄ ir NATĄ kartu.. Jie liko drauge. Dar vienas Lietuvos serialas tęsiasi. Aišku, jiems teko pasijaudinti, tačiau po koncerto pora pastebimai suartėjo. NATAS: „Nu šeima atsisveikina, labanakt..“

Ant rojalio ASILIUKAS. Jį skalbti reikia 30 laipsnių temperatūroje. O aNT meškučių neužrašyta! Gal kažkurio iš 90 skalbti negalima? Išsiskalbs paslėptas „Dangaus“ piniginis prizas. IGORS pasiėmė 2 meškiukus. Gal pataikė? Iki!

Spalio 23 d. SEKMADIENIS. 30 diena

Sekmadienio rytas nieko gera nežada. Tik pravėrus duris pamačiau, kad prie mano lovos sustumta tuščia IGORIO lova. Ją paryčiais pristūmė Augustė. Aišku, lovą atstūmiau atgal, bet pradžia padaryta – prasidės kraupioji dalis. Nepraėjus kelioms valandoms į ją „atsikraustė“ Dovilė. Mano santykiai su ja kreivai įdomūs ir ne į gera man. Gali būti, kad ji sugalvos sustumti lovas.

ŠIANDIEN sugalvojau žiaurų EKSPERIMENTĄ!

Eglės gėlę pristūmiau prie pat „virtuvės“ kameros, kad uždengtų vaizdą... Po 16-20 sekundžių ir atėjo UŽSIENIETIS! Patraukė gėlę ir išėjo. Velnių negavau – linksma.

Mūsų lankstumą ir judesių koordinaciją tikrino ir lavino SKRUZDĖLIUKAS. Stengiausi, bet kas išeina – žiauru. Jis man liepė nesimaivyti ir padaryti paprastai – bet tai man ir gaunasi PAPRASTAIJ

Aptarti koncerto atvyko Ilona Balsytė. Visi (aš negavau) gavome „velnių“, o Eglė – mažiausiai. Jai komplimentai DIDŽIAUSI. Jau ir keistuolė įvardijo, kad čia žaidžia ne tik dainavimas, tačiau ir savęs parodymas per realybės šou laidas. Susiginčijom, ar NATUI reikėjo vaikščioti prie BUTKUTĖS kai ji dainavo. Natas yra Natas. Įdomu, kaip bus toliau.

Vakar VIKAI per mažai taškų uždėjo – 16. Kuomet dangiečių liaudis perskaičiavo ir užprotestavo – rezultatų lentelėje VIKAI uždėti 28 taškai. O Editą patraukė link virtuvės kuitimosi – visus indus švarius sumėtė.

Nors ir nekoncertavau, iš Kauno parsivežiau prisiminimą – gerbėja – panelė man padovanojo apyrankę. Prigrasino, kad per televizorių matys, ar ją nešioju! Malonu.

Šiandien dainų parinkimo diena. Užduotis nereali – DAINUOKITE KĄ NORIT! Tačiau dangiečiai sumišo: ką pasirinkt? Aš tikriausiai „BŪSIU TAVO MEŠKUČIU“...