Spalio 24 d. PIRMADIENIS – 31 diena

Vis dėlto naktis praėjo ramiai. Ir daugiau keistų apraiškų susijusių su „X-lovos failais“ NENUTIKO! Bet nieko negali garantuoti! Gyvenimas „Danguje“ tęsiasi jau mėnesį. O įdomybių vis daugėja.

Šiandien gramofono staliukas pakeitė spalvą ir foną. Arba tą staliuką pakeitė užsieniečiai – gal anas staliukas grįžo pas šeimininką? Pirmas pasikeitimas pažvelgus į tą pusę – mano ploštelė buvo padėta kitu kampu...

Vis labiau svirstantis dušo užuolaidėlių vamzdelis parištas ir pakabintas dratu. Laikysis. (kol nukris)!

Jau po šeštadienio koncerto pastebėjau, kad antrame „Dangaus“ aukšte atsirado „tele-2“ reklamos... Jau žemiau nuleista „tele-2“ reklama rūkomajame. Pragręžtos skylutės užklijuotos tapetų gabaliukais. Negražiai.

Kitur statybiniai „ERRORAI“ paslėpti subtiliau: miegamajame ant sienos yra daug geltonų ratų. Du iš jų slepia po 4 skylutes. Ir tai dar ne viskas.

Folinis lipdukas repeticijų salėje slepia 4 rozetes. Tuo pačiu užklijuota durų apačia. Aptapetuotų durų apačia buvo apdraskyta dangiečių apatinių letenėlių nagais!...

Mano eksperimentai tęsiasi: į antrąjį interviu ėjau užsirišęs ant kaklo megztinį – pasiūlė nusiimti. Bet vistiek yra kitaip: „artimi“ žiūrovai tai pajus.

Dovilė įsilieja į dangiečių būrį, tačiau mėgsta ginčytis. Ginčas – postūmis pirmyn! Eglei negerai su balso stygomis – tačiau ji trokšta dainuoti. Po pokalbio su SAMU, suabejojau ką dainuoti. NEGERAI. Buvo mintis dainuoti „Apie Antano norą ženytis“. Dovilė: „Antanas šiaip visada yra girtas“. PATIKO. Į svečius užsuko ŠAPRAS. Prognozė: jeigu Šapras neišsitraukia CIGARO – ilgai neužsibus. Dings! Taip atsitiko ir šį kartą. FANTOMO buvo du „pretendentai“: AŠ ir LAURA (Saulė). Išrinko SAULĘ. Ji dainuos ką nori ir iš SAVO ŠIRDIES...

Spalio 25 d. ANTRADIENIS – 32 diena

Kuomet pažadinti bandome įšokti į kelnes, užsirauti ant žemyn krentančių marškinėlių bei įšokti į savo padangas, tuomet lekiame į virtuvę. Prasideda didysis Marčiaus laukimas. Kaip Kalėdų senelis mums atneša dovanas, taip Marčius mums atneša LAIŠKUS.

Netyčia sutikau užsienietį ir netyčia pradėjau galvoti apie pasaulio pabaigą. Ji bus už 2 mėnesių. Grius „dangus“ – jis bus išdraskomas kaip ir tarybiniai kolūkiai: „Dangaus“ sienos, durys – „popierinės“. Kuomet žmogus žinojo kada mirs, tuomet jis statė šiaudines tvoras. „Dangaus“ sutvėrėjas taip pat sužinojo, kad tai LAIKINA.

Kai gyvenau žemėje, mačiau, kad aukštai skraidžioja lėktuvai. Dabar gyvenu „Danguje“, bet čia nėra lėktuvų. Gal vieną dieną jis užsuks į svečius?! Lėktuvai – MES jūsų LAUKIAME.

Po paskaitos paprastai ir nuoširdžiai pradžiuginau KEISTUOLĘ – padovanojau SALDAINĮ! O jis VALGOMAS. Ilona mus mokė pajusti savo REGIMĄJĄ, GIRDIMĄJĄ ir EMOCINĘ atmintį. Žmogus yra unikalus. Kaip ir žvėris!

Gyvename „Danguje“ mėnesį, jau „žinome“, kad komisija nori kažko „kito“ mumyse. Bet ko nori iš mūsų ŽIŪROVAI? Reikėtų atlikti apklausas dėl kiekvieno dangiečio dainų repertuaro. KOKIE LŪKESČIAI?

VAIZDUOTĖ. Žvelgiau į besisukantį veidrodinį gaublį. Iš vis po vieną pasirodančio savo atvaizdo gabaliuko bandžiau sudėlioti visą savo paveikslą. IŠEINA! Tik reikia labai susikaupti.

Trečią dieną pasirinkau dar kitą dainą: „Sudeginti tiltai“. Per perklausą dainuodamas, labiausiai išgąsdinau KERNAGĮ ir VAIDĄ. O Mamontovui patiko. Šeštadienį dainuosiu su EDITA, JONU, AUGUSTE ir ???? Ryt bus aišku.

Po „sudegintų tiltų“ išsekau – kritau į lovą. Išmušė prakaitas, lūžo vaizduotė: iš kiliminės dangos taškučių į viršų lindo vinys. Juos sukalinėjau PLAKTUKU!

Spalio 26 d. TREČIADIENIS – 33 diena

Kaip po 3 nuėjau smigt – lengvai pabudau. Tačiau dingo Marčiaus laukimas. Pusė „Dangaus“ „balandėlių“ vartėsi lovose. Gerųjų naujienų ir laiškų nešėjas MEGALIŲ nekėlė. Te susipranta ir keliasi PATYS!

Jau antrasis atvejis „Danguje“, kai man pasako, kad diagnozė - įsimylėjo. Jo majo, kas čia daros??? Na ką man reikėjo atsakyti: „Jeigu įsimylėjai, negerai! Kreipkis pas daktarą!“ Švelnia forma.

Dangiečiai nepastebi, kad vėl nuleista rezultatų lenta. O vakar BALSYTĖ pastebėjo, jog man su koja kažkas? Aktorius turi būti pastabus!

Šiandien atgaminau – vakar, per perklausą mano visas kūnas nutirpo. Tikriausiai teisingai konstatavo: TRANZAS. Čia tikriausiai nuo žodžių „tranzistorius“ ir „tranzuoti“...?

MALONI STAIGMENA: mokyti manęs atvyko ATLANTAJ Tai pirmoji „privati“ mano MOKYTOJA „Danguje“.

Pagrindiniai akcentai man: artikuliacija, judėjimas, žodžių prasmė, darbas su kamera, šypsena, dainavimas merginai. Įdomiausia pastaba: „Antanas dainuoja močiutei. Dainuok kaip merginai, kurią nusitempsi į lovą!” Atlanta nustebino mokėjimu pasakyti. Tačiau mane mokė ir be žodžių. Džiaugiuosi.

Penktuoju dalyviu šeštadienį tapo VIRGIS. Nors man gražiau dainą „O, meile, tu mane nugalėjai“ atliko Eglė. Atvyko pasiklabėti mūsų STILISTAS Mantas: „Bus gražu. Taip. Kas toliau?“. O Augustė nepatenkinta. Eilinė situacija.

Pamatyti ir apkirpti pora dangiečių atvyko kirpėjas iš Ispanijos. Bekerpant pasigirdo frazės: „I love you“, I love too“. Aš pratęsiau: I love 3!

Neramina tai, kad SAULĖ dvejoja ką dainuoti šeštadienį. Mėtosi. O laikas bėga. Manęs klausinėja: kas iškris šeštadienį? Atsakyti sunku. Tai klausimas visiems lietuviams: kas jiems artimiau, - ar šou elementai, ar žmogiškieji faktoriai???

Iki pasimatymo TV ekrane!

Spalio 27 d. KETVIRTADIENIS – 34 diena

Tą dieną, kai atvykau „gyventi“ į „dangų“, aš galėjau važiuoti į Druskininkus ir linksmai atšvęsti mielo žmogaus gimtadienį PIRTYJE. Bet buvo taip, kad... Ir visas mano gyvenimas „danguje“ buvo nuoskauda – didžiulis pirties ILGESYS. Nenuostabu, jog „Dangaus“ valdovams kiekvieną kartą kalbėdavau – reikia pirties! Tą patį vakar kalbėjau ir Andriui Mamantovui...

Kuomet ryte atėjo Marčius ir pasakęs apie pramogą vakare bei pažvelgęs į mane nusišypsojo – supratau, bus džiaugsmas mano KŪNUI ir SIELAI. Šiandien PIRTIS! Visa diena pirties laukimo...

Jau mokiausi savo dainą „Sudeginti tiltai“. Vakar man nepavykoL Kažkas atsitiko: dangiečius pradėjo traukti mano LOVA! Aplink ją muzikavo JONAS, EGLĖ, DOVILĖ. O kaip bus toliau? Tikiuosi, kad viskas bus ramiai!

Pasidalinti savo patyrimu su mumis atvyko Ilona Balsytė. Kaip ir mes, taip ir ji – neskaičiuoja laiko. Po pamokymų prisėda su mumis išgerti arbatos, pasišnekučiuoti. KEISTOLĖJ Kaip ir ji, taip ir aš – žvelgiame į viską skvarbiomis akimis. O kuomet mūsų žvilgsniai susitinka – daug suprantame. Ji ypač. Išsakiau tai, kas darosi, kuomet „Sudeginti tiltai“ apsigyvena manyje. Kartais į jos klausimus galėjau atsakyti tik NEVERBALINE kalba ir žvilgsniu. Kaip man save suvaldyti dainoj? Negaliu surasti saugaus santykio!

Ilona: „Neatskleisk per daug savo jautrumo dainoje. Klausytojai to jau NEMATO ir nesupras...“ Šeštadieninis pasirodymas man bus didžiulis išbandymas. KAS MAN BUS kai JĄ DAINUOSIU???

Vakarop mane mokė STEPAS JANUŠKA. Asmeniškai. Kvėpavimas – dainavimas. Jis man pasakė, kad aš esu BARITONAS! Ir kad mano balsas panašus į ANTANO!!! Po pirties vos gyvas...

Spalio 28 d. PENKTADIENIS – 35 diena

Vakarykštė pirtis padarė savo. Dangiečių rytas SMARKIAI vangus. Nedrąsiai šliaužė nuo lovų į virtuvės pusę. Tačiau ir Marčius jau įprastu laiku nepasirodė. Gal ir jis kaitinosi pirtyje?? Nors aš kažkaip jo nepastebėjau! Kažkokia nepaaiškinama VELNIAVA...

Kai tik žarijose lieka VILTIS bei atrodo, jog tai jau praėjusios vasaros saulės šiluma įkaitusiuose mūruose – supranti, kad viskam sugrįžta pabaiga. Vėliau, bet Marčius sugrįžo, su jais – JŪSŲ LAIŠKAIS. Jų gavau nedaug, tačiau nesvarbu. Svarbiausia, kad sklinda, nors ir ne visiems suprantama, ŠILUMA.

Prakiuro pagalvė rūkomajame. O gal NAKTINIAI PELIAI savo trenktus ŠOU kalė? Pagalvojau, kad šį POKŠTĄ velniai sumanė. Tačiau čia dangus, o jie juk pragare.

Į „Dangų“ Stepas Januška užlipa su įvairiais batais. Jau pastebėta, kad jis turi minimum 3 poras! Šiandien batai buvo kitokie. Vadinasi, į Vilnių vokalo mokytojas atvyksta ir su atsarginėm padangom!

Šiandien mačiau mažytį desperatišką SAULĖS sumišimą. Išgirsti užsiciklinusią plokštelę, kurios garsas vis giliau rėžia TAVE. Ji mėtėsi tarp „Smilgos“ ir „Ką aš padariau“. O juk rytoj koncertas...

Saulė jaučiasi tvirčiau: ar spės sužydėti ir prieš rytdienos koncertą PATEKĖTI?

Savo būgnus į „Dangų“ įsitempė būgnininkas. Kokia nelengva jo dalia – kiekvieną kartą tysiotis... Tačiau - - - smagumo pilnas! “Prieš koncertą darbas, per jį džiaugsmas, o po to vėl darbas“.

Įrašų studijoje įrašinėjau „Quando quando quando“ lietuviškai. Įdomu, kada suskambės? Nesako. Su „Sudegintais tiltais“ savęs nekankinau. Bet kaip bus rytoj – aš ir pats NEŽINAU.

Spalio 29 d. ŠEŠTADIENIS – 36 diena

Dar taip nebuvau matęs, kad gimtadienis prasideda iš pačio ryto! Neeilinis Jonas, neeilinis ir gimtadienis! Jį pasveikinome su lašiniais. Degė subadytos žvakutės. Tokį tortą KAPOJOM pakėlę „ŠAPRO“ šampano taures. Šampanas baigėsi, o tortą tebetaršėm. Šurmulys aprimo, dangus apniuro. 12 valandą dienos „Dangų“ gaubė tyluma. Pagalvojau, kad tai tyla prieš CIONGĄ! Tačiau vos girdimas lašinių kapojimo leitmotyvas vėl subangavo. Pagrindinį ritmą laikė VIRGIS. LAŠINOMANIJOS virusas plinta. „Dangus“ ir „lašiniai“ gerai skamba ir derinasi!

Prieš išvykimą – naujas energijos gūsis. Edita dainavo Jonui dainas pagal grupės „Studija“ dainas. Pajudėjome žemės link. Į „Forum palace“ rūmus. Paskendome naujoje erdvėje ir šurmulyje.

Nuojauta kuždėjo, kad šį savaitgalį telefoną laimės Edita. Juk penketukas stiprus, o Fantomė – ne tik mūsų mylima SAULĖ. Tikiu, kad jos šiluma sklinda ir TV žiūrovams.

Koncertas įsilingavo, nejučia atėjo ir mano pasirodymo momentas. Padainavau. Tačiau nesu visiškai savimi patenkintas. Kita vertus – neprigirdžiu, nosis užgulta, gerklė peršti. Visas LOR komplektas!

Laurai buvo suteiktas pasirinkimas: pasilikti arba sugrįžti pas artimuosius. Ji juk MOTINA. Sugrįžo... Ašaros nuriedėjo mūsų akyse...

Spalio 30 d. SEKMADIENIS – 37 diena

Po vakarykštės kontrastingos dienos kėlėmės vėlai ir lėtai. „Danguje“ tvyrojo tuštuma. Jautėsi, kažkas ne taip, kažko nėra. Niekas apie tai nekalbėjo, bet viskas buvo aišku ir akivaizdu. Iš miegamojo atėjusi Augustė priėjo prie virtuvės stalo. Lėtai judino dėžutes su maistu, ieškojo dėžutės su savo vardu. Pakėlė su užrašu „LAURA“. Ir nebyliai nuleido akis...

Kuomet susirinkome, duris pravėrė MARČIUS. Padalino laiškus. Kalbėjo, kad Saulė išėjo savo noru. Ji norėjo išeiti. Ir panašiai... Marčiuje jautėsi SAULĖS netekimas. Negalėjo pakeisti minčių. Ilgai neužsibuvo. Išeidamas pasakė – jūsų laukia siurprizas – IŠVYKA.

Visi sukruto, nusliūgino spintos pusėn. Jau žinome, kad ruduo sustingdo lašus. Ir mes jau keičiame KAILIUS. Kaip ir žvėrys.

Pirmiausiai nuvykome į žirgyną pajodinėti. Keistas jausmas išvykti iš didmiesčio laukų link. Griovyje jau matosi baltuma. Stiklu padengtos balos.

Jodinėjau. Jaučiausi atsipalaidavęs.

Nusigavom ir į MEDŽIOTOJŲ SODYBĄ. Šaudėme strėles iš arbaletų, lankų. Šalia spragsėjo laužas. Ten, apačioje mūsų laukė PIRTIS! Tikra kaimiška pirtis. Džiaugsmas man iki debesų. Tik dabar supratau ką reiškia „nesiparink“. Juk pirtyje parinausi, o iš jos lėkiau į prūdą. Prasilaužiau leduką ir panirau. SMAGUMĖLIS! Įlindau į didžiulį kubilą – jis pilnas šilto garuojančio vandens. Nerealu...

Kai grįžome į „Dangų“, laukėme naujų užduočių. Gana ramiai sutikome dainas. Nesipešame – pasidalinome. Aš dainuosiu „laimės žiburys nušvito man...“