Projekte bandyti įgyvendinti savo sumanymus gali kiekvienas pilnametis, turintis originalių idėjų ir gebantis jas nuosekliai dirbdamas paversti tikrove. Potencialieji verslininkai, užpildę dalyvio anketą, savo sumanymo originalumą privalės įrodyti laidos „valdybai“, sudarytai iš garsių Lietuvos verslo pasaulio atstovų: „Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio, „Sonex“ prezidento Arūno Bartusevičiaus, „Nematekas“ direktorės Egidijos Vaicekauskienės, „Baltic Optical Disk“ vadovo Vidmanto Janulevičiaus ir „Šiaurės vilkas“ generalinio direktoriaus Viliaus Kaikario.

„Pirmiausiai lemia verslo idėja. Tu gali būti labai geras, bet jeigu neturi verslo idėjos, mums esi neįdomus. Tada gali būti geras samdomas darbuotojas. Jeigu turi idėjų, tada žiūrim į tavo asmenines savybes, ar sugebėsi tą savo verslą vystyti ir valdyti“, - kandidato į laimėtojus paveikslą apibūdino A. Avulis.

Kaip reikalingas būsimo verslo partnerio savybes verslininkas taip pat įvardijo atsakingumą, pareigingumą, aktyvumą, žingeidumą ir nuoseklumą. „Mes duosime patarimus, kaip reikėtų daryti, bet dar nereiškia, kad mes už jį dirbsime“, - patikslino A. Avulis, kuris neabejoja netgi talentingų moksleivių sugebėjimais ir įspūdingomis perspektyvomis.

„Žmogus turės įrodyti, kas jis yra vertas milijono, tokiu atveju jo idėja bus įgyvendinta ir jis įgyvendins savo gyvenimo svajonę – sukurs verslą, - trumpai naująjį projektą apibūdino „Vertas milijono“ prodiuseris ir pagrindinis vedėjas Edmundas Jakilaitis, kol kas nepanoręs išduoti kitų laidos vedėjų. – Viso projekto esmė – išlaisvinti idėją“.

Per keletą atrankos etapų bus atrinkti penki laimingieji, kuriems bus suteiktos galimybės įgyvendinti savo idėjas. Tuo pasirūpins projekto valdybos nariai, į būsimų verslininkų sumanymus investuodami pusę milijono litų. Kitą pusę milijono idėjų įgyvendinimui skirs pagrindinis projekto iniciatorius SEB Vilniaus bankas.

„Idėjos autorius turės susitarti su valdyba dėl akcijų pasidalijimo ir jo dalies būsimajame versle: kiek bus įvertinta pati idėja ir kiek vertos investicijos“, - pasakojo E. Jakilaitis.

„Penkiems laimingiausiems šio projekto dalyviams šis projektas bus svajonės išsipildymas, nes jie galės kurti savo verslą su partneriais, kurie į dalyvių idėjas investuos savo pinigus“, - pasakojo E. Jakilaitis.

Kas laukia geriausiojo iš penkių pagrindinių projekto dalyvių, E. Jakilaitis spaudos konferencijos metu neatskleidė, tačiau užsiminė, kad superfinalo nugalėtojo likimas paaiškės iki birželio pradžios.

Valdybos nariai, dalindami patarimus projekto dalyviams, savo patirtimi, įžvalgomis ir patarimais pasidalins su visa visuomene. Taip įvardijama edukacinė projekto pusė. Už dalyvavimą projekte verslininkai įprasto atlyginimo negaus, tačiau investuodami savo pinigus, valdybos nariai ir projekto parteriai tikisi būsimų sumanymų sėkmės.

„Projekte dalyvauju, nes manau, jog Lietuvai reikia naujų idėjų ir Europietiško požiūrio į verslą. Manau, jog gabiam jaunimui reikia suteikti galimybę dirbti ir gyventi Lietuvoje, o ne emigruoti svetur. Tikiu, jog projektas prisidės prie šių idėjų realizavimo“, - dėstė V. Janulevičius. Jam pritarė ir kitas valdybos narys A. Avulis neabejojantis, kad „skatindami verslumą pateikiame rinkai naujų paslaugų ir didiname konkurenciją. O tai gerina paslaugų kokybę ir kelia krašto gerovę“.

Beje, kai kurie bendraminčiai nėra absoliutūs optimistai ir kol kas nesitiki, kad projektas bus ypatingai sėkmingas ar sulauks įspūdingos investicijų grąžos.

„Mano motyvacija kitokia: šiame projekte dalyvauju kaip lietuvis, kaip patriotas, ir tikiuosi, kad šita edukacinė veikla pastums vieną kitą žmogų prie verslumo, kad pagerės mūsų situacija, - dalyvavimo projekte motyvaciją dėstė IT kompanijos „Sonex“ prezidentas A. Bartusevičius. – Tikriausiai būsiu vienintelis šio projekto pesimistas: nelabai tikiu, kad mums pavyks ir mūsų investicijos bus kokios nors stebuklingos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją