Kaip antradienį DELFI sakė TV3 atstovės spaudai pareigas einanti Rita Markeliūnaitė, šios savaitės varžybos, kuriose žais Lietuvos komandos, bus transliuojamos tiesiogiai, kaip ir suplanuota. „Taip staigiai sunku pakeisti laidų laiką“, - pažymėjo ji.

Trečiadienį Kauno Žalgiris susitinka su Pirėjo „Olympiacos“, o ketvirtadienį „Lietuvos rytas“ – su Stambulo „Fenerbahce Ulker“.

Ar vėlesni susitikimai bus transliuojami tiesiogiai, ar, siekiant išvengti baudų, bus rodomi nuo 23 val., kol kas nežinoma. Tai TV3 vadovybė ketina nuspręsti artimiausiomis dienomis. Jos sprendimas priklausys ir nuo antros bylos dėl reklamos draudimo pažeidimo rezultato.

Penktadienį bendrovės „Tele-3” atstovams vėl teks keliauti į VTAT posėdį, kuriame bus nagrinėjamas Alkoholio kontrolės įstatymo nustatyto reklamos draudimo pažeidimas per tiesioginę Eurolygos rungtynių transliaciją.

Per krepšinio varžybas ekrane sušmėžavę alkoholio gamintojų logotipai šiai televizijai jau užtraukė 2 tūkst. baudą. Ji už įstatymo pažeidimą transliuotojui skirta pirmadienį.

Dėl lengvinančių aplinkybių – tokį pažeidimą TV3 padarė pirmą kartą, jos atstovai pripažino kaltę ir geranoriškai pateikė paaiškinimus – skirta beveik minimali bauda. Įstatyme nurodytas baudos už tokį pažeidimą dydis – 1-10 tūkst. litų.

Įstatymą televizija pažeidė per tiesioginę krepšinio rungtynių tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Salonikų „Aris" transliaciją sausio 9 d. Tąsyk ekrane buvo galima pamatyti alų gaminančios bendrovės „Švyturys“ logotipų, nors tuo metu (nuo 20.40 val.) juos rodyti buvo draudžiama.

Nutarimas per 1 mėnesį nuo nutarimo įteikimo dienos gali būti apskųstas teismui. Anot R. Markeliūnaitės, kol kas nežinoma, ar į teismą bus kreipiamasi.

VTAT vadovas Feliksas Petrauskas tikino, kad vėlesnės transliacijos, jei ekrane neleistinu metu bus matyti alkoholio gamintojų logotipų, televizijai automatiškai neužtrauks didesnės baudos. Net jei šis pažeidimas būtų ne pirmas, esą jis nebūtų traktuojamas kaip pakartotinis.

Dar metų pradžioje įsiplieskė diskusija, ar logotipus galima prilyginti reklamai ir ar jiems turi galioti sugriežtintas alkoholio reklamos transliavimo ribojimas. Sprendimą dėl to Seimas ketina priimti pavasario sesijoje.

Nuo metų pradžios įsigaliojusios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos draudžia TV ir radijo programose reklamuoti bet kokį alkoholį nuo 6 iki 23 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją