Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, sėdintis studijoje ant laiptelio. Nuščiuvusi publika per fantastišką Donato Montvydo dainą, trukusią beveik dešimt minučių. Premjerinis Karinos Krysko ir Sauliaus Skambino šokio ir dainos spektaklis. Profesorius Vytautas Landsbergis, su šypsena plojantis pagal „Funiculi, Funicula“ melodiją. Iš tokių šiltų akimirkų susidėjo visa „Auksinių širdžių“ apdovanojimų ceremonijos mozaika.

Šventinį vakarą „Auksinės širdies“ apdovanojimai buvo įteikti aštuoniems laureatams. „Didžioji auksinė širdis“ - už viso gyvenimo darbus, „Auksinė širdelė“, „ Jaunoji auksinė širdis“, „Kilnioji auksinė širdis“ – skirtingų amžiaus grupių savanoriams, „Pasaulio auksinė širdis“ – tam, kuris rūpinasi ne tik savo šalies žmonėmis. Taip pat buvo įteikta Tautos balso nominacija – ji skirta tam savanoriui, kuris sulaukė daugiausia Lietuvos žmonių simpatijų.

Pasak LNK pranešimo spaudai, „Auksinių širdžių“ laimėtojų džiaugsmo ašaras, sveikinimo kalbas ir ypatingas jų gyvenimo istorijas žiūrovai išgirs ir išvys Šv. Kūčių vakarą.

LNK studijoje vienu metu niekada nebuvo tiek atlikėjų – iš viso per vakarą pasirodė pusšimtis dainininkų. Rekordinis pasirodymas scenoje – garsiojo choro „Ąžuoliukas“ dainos. Su Vytautu Juozapaičiu ir Merūnu jie atliko itališkąją „Funiculi, Funicula“. Pirmą kartą Lietuvoje tenoras ir baritonas šį kūrinį dainavo kartu.

Rekordo buvo vertas ir Donato Montvydo pasirodymas. Niekada LNK studijoje nebuvo dainuota ilgesnė daina negu Donato „Padėkit“. Kūrinys pelnė jam pergalę „Slavianskyj bazar“ festivalyje.

Visai kitoks - šypsnį keliantis – buvo numeris, parengtas charizmatiškojo Manto. Pakeitęs savo sceninį įvaizdį, jis tapo neatpažįstamas ir sudainavo linksmą dainą „Čiuožki“, o kartu su Mantu šoko garsus režisierius ir šokėjas Gytis Ivanauskas.

Asmik Grigorian „Auksinėms širdims“ renginio finale su „Ąžuoliuku“ skyrė ariją „Skrisk, svajone“ iš „Nabuko“ operos.

„Savanorių judėjimas įsibėgėjo per pastaruosius metus. Dėl tokių žmonių gyventi darosi šilčiau. Štai net dvi paskutinės žiemos buvo šiltos“, -teikdamasis apdovanojimus, šypsojosi „Auksinių“ širdžių“ komisijos pirmininkas Algimantas Čekuolis.

Kam atiteks iš aukso, sidabro ir titano sukurti savanorio ženkleliai ir garbingas „Auksinės širdies apdovanojimas , sprendė Lietuvos žmonės ir komisija, kurią sudarė pirmininkas žurnalistas Algimantas Čekuolis, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, kunigai Ričardas Doveika ir Tomas Šernas, „Ąžuoliuko" choro vadovas Vytautas Miškinis, medikas Michailas Bravermanas, LNK laidų vedėjas Rolandas Vilkončius, Amerikos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Mary Elizabeth Cloud.

Apdovanojimų akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją