Auksiniame „Muzikos akademijos“ finale dalyvių pasirodymus vertino komisijos pirmininkas Mindaugas Stasiulis, dainininkai Rosita Čivilytė ir Kastytis Kerbedis.

Pirmasis scenoje pasirodė Atas. Trijų projekto komisijos narių įvertintas finalininkas surinko 27 balus. Kiekvienas komisijos narys dainininką įvertino devyniais balais.

Antrasis scenoje pasirodė Kafka. Dainininkas atliko savo kūrybos dainą „Angelų miestas“ ir iš kiekvieno komisijos nario gavo po 10 balų.

Trečioji žiūrovus žavėjo Eglė. Komisijos narių raginimų ir padrąsinimo šūksnių pasirodymo metu sulaukusi mergina pelnė daugiausiai komisijos simpatijų ir pagyrų. Merginai skirta 30 balų.

Rokas – ketvirtasis „Muzikos akademijos“ finalininkas. Vaikinas po savo pasirodymo nesulaukė maksimalių komisijos įvertinimų. Be to, įpusėjus transliacijai žiūrovai savo balsais dainininką taip pat palaikė mažiausiai.

Po pirmųjų atlikėjų pasirodymų paskelbus tarpinius rezultatus, paaiškėjo, jog daugiausiai žiūrovai balsavo už Eglę. Antroje vietoje buvo Kafka, trečioje - Atas. Tarpiniai rezultatai parodė, jog Rokas tuo metu liko paskutinis.

Antrajame „Muzikos akademijos“ kovos ture dalyviai scenoje pasirodė tokia pačia tvarka, kaip ir pirmajame. Po kiekvieno atlikėjo pasirodymo komisija taip pat išsakė pastabas bei patarimus.

Susumavus komisijos narių balus ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad ketvirtoji vieta teko merginų numylėtiniui Rokui. Pirmoji vieta atiteko Eglei, antroji – Kafkai, trečioje vietoje liko Atas.

Nugalėtojai E. Jakštytei atiteko ne tik 10 000 litų. Mergina laimėjo ir papildomą prizą - galimybę garso įrašų studijoje įrašyti savo debiutinį albumą.

„Muzikos akademijos“ nugalėtoja - dvyliktokė Eglė yra kilusi iš Utenos rajono, Radeikių kaimo. Nors atlikėja turi itin stiprų balsą, tačiau niekada jo nelavimo pas profesionalius mokytojus. E. Jakštytė yra prisipažinusi, jog vokalo paslapčių ji mokėsi klausydama Christinos Aguileros dainų namuose.

Praeitais metais besibaigiant „Muzikos akademijos“ auksiniam finalui, laidos vedėjai iškilmingai pranešė, jog žiūrovai gali laukti ir naujojo sezono. Deja, šiemet tai nepasikartojo. Šou veidas Inga Jankauskaitė tiesiog atsisveikino su žiūrovais ir pasakė, jog dar būtinai susitiksime, todėl taip ir liko neaišku, ar kitąmet rinksime geriausią „Muzikos akademijos“ studentą.

„Muzikos akademijos“ finalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)