Lietuvos pasiryžimas dalyvauti šių metų gegužės mėnesį Norvegijoje vyksiančioje „Eurovizijoje“ paaiškėjo paskutinią 2009-ųjų dieną. Anot LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, būtent gruodžio 31 d. po pietų buvo pasirašyta LRT ir akcinės bendrovės „Teo LT“ sutartis, kurioje telekomunikacijų bendrovė viešai neįvardinta suma parėmė Lietuvos dalyvavimą „Eurovizijoje“ ir šiuo žingsniu, apskritai, padarė jį įmanomu. LRT dėl lėšų stygiaus buvo nutarusi šių metų konkurse nedalyvauti. Neoficialiai kalbama, kad, turint omenyje dalyvio mokestį ir konkurso transliavimo kaštus, bendrovės parama konkursui gali siekti nuo 300 000 iki pusės milijono litų. A.Siaurusevičius teigė, kad LRT nuolat jautė didelį žiūrovų spaudimą, todėl jam atsispirti buvo be galo sunku net ir krizinėje situacijoje. “Eurovizija“ prie ekranų sutraukia maždaug 80 proc. tuo metu televizorių įsijungusių žmonių. Tokios auditorijos neturi nė vienos krepšinio varžybos, šokiai, olimpiados“, - sakė LTV direktorius Rimvydas Paleckis.

Ilgametis „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų organizatorius ir kuratorius Jonas Vilimas, teigė, kad jau sulaukė mažiausiai trijų žinomų Lietuvos atlikėjų susidomėjimo ir žodinio pasižadėjimo dalyvauti atrankoje. „Tiesa, atrankos dalyvių prognozuoti nedrįsčiau. Kol neturiu paraiškų, yra daugiau klausimų nei atsakymų. Atranka tradiciškai sutraukia ir daug jaunų nežinomų kolektyvų ir tai yra puikus šansas jiems pareklamuoti save“, - teigė J.Vilimas.

Jis žadėjo vasario 1 dieną viešai paskelbti galutinį nacionalinės atrankos dalyvių sąrašą. Televizijos transliuojami atrankos etapai vyks vasario-kovo mėnesiais. Kovo 22-23 dienomis Osle Lietuva jau privalo oficialiai pristatyti savo dalyvį, kuris kovą tradiciškai pradės pusfinalyje. „Eurovizijos“ pusfinaliai vyks gegužės 25-27 dienomis. Finalas – gegužės 29 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją