„Nesuprasčiau savęs, jeigu nerastume supratimo. Aišku, jeigu būtų milijonas, tektų pasirangyti“, - žvelgdamas į „Eurovizijos“ atstovus kalbėjo J. Imbrasas.

Pasitarus dėl pasirodymo programos ir įsipareigojimų Savivaldybei, Vilniaus meras J. Miliui įteikė baltą balandį. „Iš ramaus Vilniaus – į triukšmingą Serbiją“, - ištarė jis ir palinkėjo atlikėjams sėkmės.

Sumos neįvardino

Susitikimo metu buvo pasirašyta finansinės paramos sutartis Nacionalinės atrankos nugalėtojo pasirodymui Belgrade, tačiau, kiek šių metų atstovams skirta pinigų, neatskleidė.

„Turiu pasitarti, ar galima pasakyti, - abejojo J. Milius. – Manęs labai prašo palaukti, kol suma bus patvirtinta“.

„Ne milijonas ir ne du“, - patikino sostinės meras.

Pasak J. Miliaus, iki šiol jis konkursui ruošėsi iš asmeninių lėšų ir iš kai kurių rėmėjų, kurių nenorėjo atskleisti ir neslėpė, kad Savivaldybės parama – daug didesnė nei konkursui buvo skirta iki šiol.

Pristatė pasiruošimo detales

J. Milius, sustikime dalyvavęs su savo mokytoju Povilu Meškėlas ir Daliumi Abariu, sostinės mero kabinete rodė pasiruošimo „Eurovizijai“ planą: nuo apšvietimo iki specialių drabužių ir juvelyrinių papuošalų, tačiau nuo žurnalistų slėpė komandos narių – stilistų, technikos specialistų - pavardes.

„Jeronimas naktyje, kuris atsiranda ant mėnulio paviršiaus, - kukliai pasirodymą pristatė D. Abaris. - Taip pat bus fakelas bei šviesos srautas iš apačios. Bus gražu, o grožis atsiremia į pinigėlius“.

Jis pabrėžė, kad pasiruošimo „Eurovizijai“ komandą sudaro penki žmonės. J. Milius, pasak jo, neturi vadybininko, sprendimus priima pats, todėl ir pinigų išleidžiama mažiau.

Kaip ir anksčiau, J. Milius nenustojo kartodamas, kad jis didelių pinigų neskiria reklamai, nes nepasiteisino pasirodymai Latvijoje ir Estijoje, tačiau investuoja į kūrinio atlikimą ir pasirodymo kokybę.

Išsamiau apie pasirodymo subtilybes J. Milius žada papasakoti gegužės pradžioje.

J. Miliaus įsipareigojimai

Išgirdę J. Miliaus pasirodymo subtilybes, savivaldybės atstovai kreipėsi į atlikėjo komandą su savo reikalavimais.

„Mūsų norai - kad jūsų dalyvavimas Eurovizijoje būtų vienas iš langų į Vilnių, kaip kultūros sostinę. Jūsų strategija - kaip atverti tą langą. Mums reikia ją garsinti ir pasinaudoti ta proga“, - kalbėjo savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas Edmundas Žalpys.

Užbėgdamas įvykiams už akių, ar pasiseks J. Miliui „Eurovizijos“ konkurse, ar ne, E. Žalpys paprašė rugsėjo 5-7 dienomis sudalyvauti Vilniaus prisistatyme Gdanske. „Kadangi ten gyvena daug išeivių iš Lietuvos, prašytume paplanuoti savo veiklą tomis dienomis“, - kalbėjo jis.

Taip pat J. Milius pasižadėjo dalyvauti spalio mėnesį įvyksiančiame renginyje, skirtame vietos savivaldos dienai.

Svarbiausias savivaldybės atstovų prašymas buvo tapti „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2008” ambasadoriais „Eurovizijoje“, o komandos narius – Belgrade nešioti specialius marškinėlius su šios progos reklama.

2005 m. atlikėjai Laurai Čepukaitei ir grupei „The Lovers“ sostinės savivaldybė, kuriai vadovavo Artūras Zuokas, skyrė 50 tūkst. Lt., po metų grupei „LT United” nuspręsta skirti ne tik 50 tūkst. Lt, bet ir papildomoms išlaidoms – dar 30 tūkstančių.

Praėjusiais metais grupei „4 Fun“ Vilniaus savivaldybė paramos neskyrė. Lietuvos atstovų pasiruošimą 100 tūkst. Lt parėmė vyriausybė.

Paklaustas, kodėl nuspręsta skirti lėšų J. Miliaus pasirodymui, J. Imbrasas atsakė, kad jam šis atlikėjas patinka, tačiau paprašytas paniūniuoti ar apibūdinti dainą, išsisukinėjo. „Klajoklis tamsoje klajoja. Jaunimui patinka klajoti tamsoje. Romantika...", - pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją