„Žmogus neatlaikė tos krizės ir užgeso. Jis jau atsigavinėjo iš komos. Šeštadienį buvau jo aplankyti klinikose, lankiausi apie 15 minučių. Prie jo buvau, tai jis porą kartų taip sunkiai akis pramerkęs buvo“, - apie paskutinį susitikimą su E. Čivinsku pasakojo R. Dambrauskas.

Prieš keletą savaičių draugai pradėjo organizuoti bičiulio reabilitacijos lėšoms surinkti skirtus koncertus, tikėjosi, kad E. Čivinskas pasveiks, tačiau liga buvo galingesnė.

Žvejų rūmuose vyko jungtinis šalies atlikėjų koncertas, kurio metu klaipėdiečiai paaukojo 11 tūkst. litų sunkiai sergančiam E. Čivinskui. Mažeikiuose vykusio koncerto metu surinkta daugiau nei 12 tūkst. litų, Šiauliuose - apie 9 tūkst. litų aukų.

Kad serga sunkia lėtine kepenų liga, E. Čivinskas sužinojo prieš ketverius metus.

Tik artimiausiems bendražygiams apie pavojingą ligą papasakojęs E. Čivinskas įtarė, kad hepatito B virusas į organizmą pateko prieš du dešimtmečius perpilant kraują.

Jei 1978 m. kas būtų pasakęs, kad jis taps dainininku, pasak artimų bičiulių, Edmondas būtų nualpęs iš juoko. Tekintojas, šaltkalvis – elektrikas ir dainininkas – visa tai atrodė nesuderinama, tačiau meilė muzikai nulėmė ir gyvenimo kelią. Dainininkas taip pat žavėjosi fotografija, pats mielai fotografavo.

Dainininkui Romui Dambrauskui apie kolegos E. Čivinsko mirtį pranešė jo žmona Simona. Žinomo atlikėjo gyvybė užgeso Kauno klinikose apie 15-ą valandą.
Atlikėja Liveta Kazlauskienė apie E. Čivinsko mirtį išgirdo iš DELFI žurnalisto lūpų. Moterį ši žinia pribloškė. L. Kazlauskienė negailėjo gerų žodžių E. Čivinskui.

„Tik geriausi prisiminimai apie šį žmogų. Jis visada aplinkinius apdovanodavo šilta šypsena, švelniu priėjimu, taktišku elgesiu. Buvo labai švelnus ir geras žmogus. Savo šeimos vardu norėčiau pareikšti jo artimiesiems užuojautą“, - kalbėjo L. Kazlauskienė.

„Turėjome vilties, kad viskas baigsis gerai, bet ir bloga nuojauta sklandė. Kalbėjome, kad nėra smagu, jog koncertuojame ne jubiliejaus, o tokia proga, bet taip pat sakėme, kad Edmondas ir jo liga mus suvienijo. Pamiršome tarpusavio nesutarimus, skirtingo stiliaus muziką ir grojome vietoj scenoj...“, - sakė koncerto Klaipėdoje organizatorius Gintaras Bendžius.

Jis teigė, kad dar nespėjo pagalvoti, kur bus panaudoti koncerto Klaipėdoje metu surinkti 11 000 litų, kurie buvo pervesti į E. Čivinsko vardo fondą. Mažeikiuose, kur gyveno E. Čivinskas, surinkta 12 286 litai, šiauliečiai atlikėjui surinko apie 9000 litų.

„Reikia žmogų gražiai palaidoti, su jo artimaisiais pakalbėti. Gal Edmondas buvo išreiškęs paskutinę valią? Kitą savaitę, manau bus priimtas sprendimas“, - sakė G.Bendžius.

Vadybininkas ir koncertų rengėjas pasakojo, kad E. Čivinską pažinojo apie 15 metų. Beveik tiek laiko, kiek dirba muzikos versle. Paskutinį kartą jis kolegą matė praėjusių metų gruodžio pabaigoje, kai Mažeikiuose buvo surengti naujametiniai koncertai.

„Pamenu, kad vakarieniavome drauge. Žmogus buvo linksmas, juokėsi, dainavo. Tai buvo vienas paskutinių jo pasirodymų scenoje, nes po Naujųjų sužinojau, kad jo liga ėmė greitai progresuoti“, – prisiminė G. Bendžius.

Prieš kelias savaites Lietuvos gyventojų buvo prašoma aukoti E. Čivinsko pooperaciniam gydymui į specialiai nurodytą sąskaitą. Dainininkai L. Kazlauskienė ir R. Dambrauskas tautiečius ragino pagelbėti nelaimės ištiktam atlikėjui. DELFI žiniomis, žmonės aukojo aktyviai, tačiau kiek tiksliai jie suaukojo, nėra žinoma. Kaip bus panaudoti žmonių pervesti pinigai R. Čivinsko pooperaciniam gydymui, R. Dambrauskas DELFI patikino kol kas nežinąs. Esą tą nuspręs mirusiojo žmona.

„Būkim geri, leiskim žmogų palaidoti. Ne tas dabar galvoje ir šeimai, ir man. Viskas bus informuota, nebijokit. Negaliu spręsti, kaip bus naudojami pinigai. Yra šeima, yra žmona. Aš tik atidariau sąskaitą ir padėjau pinigus surinkti“, - kalbėjo R. Dambrauskas.

Vyro teigimu, ketvirtadienį turėtų paaiškėti, kur velionis bus pašarvotas bei kurioje vietoje E. Čivinsko bičiuliai ir gerbėjai turės galimybę su juo atsisveikinti.

R. Čivinskas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)