Dalis užpuolikų žuvo, dalis pasitraukė automobiliais su vyriausybiniais numeriais. Nepatvirtintais duomenimis, viešbutyje „Oberoi“ ir dar keliuose vis dar laikomi įkaitai.

Gali stebėti tai, kas tampa tragiškiausiu TV realybės šou: įkaitų vadavimas. Arabijos jūros pakrantėje šalia įvykių vietos sulaikytas laivas su dideliu kiekiu sprogmenų.

Ir tai tik dalis padrikos informacijos, kurią gaudom žiūrėdami Indijos TV naujienų kanalus ir bendraudami su žmonėmis aplink mus. Informacija, kurios pasirodo vis gausiau ir įvairios - bus tikslinama. Ir ne kartą.

Panašu, kad šiandien Mumbajus tapo viso pasaulio naujienų agentūrų dramatiškiausia žvaigžde. Vis dar rūksta dūmai iš garsiausio viešbučio „Taj Hotel“. Sunku patikėti tuo, ką matai: vos prieš keletą savaičių prie jo fotografavomės ir balandžius lesinom...

Atsakomybę už šią ataką prisiėmė grupuotė Decan Muchajedeen. Tai didžiausia ir geriausiai suorganizuota terorizmo ataka Indijos istorijoje. Vieni ją sieja su nusikalstamomis grupuotėmis Mumbajuje, kiti kalba apie tai, jog sprogimai ir įkaitų dramos išprovokuotos būsimųjų rinkimų.

Nors dažniausiai minimas Pakistano vardas ir tai, jog teroristai atvyko būtent iš ten.

Esam dar tik pakeliui į Mumbajų. Kol kas už tūkstančio dviejų šimtų kilometrų, Džaipūre. Mūsų bendrakeleivio indo iš Mumbajaus Habibo telefonas skambėjo visą naktį. Žmonės išsigandę. Žuvo ir indai, ir kitų šalių piliečiai. Žinoma, tokiais atvejais kylanti panika - natūralus reiškinys, kiek hiperbolizuojantis esamą realią situaciją. Tačiau faktas, kad Indija - sužeista.

Visi aplink mus kaip vienas teigia, kad dabar Mumbajuje kurį laiką bus tikrai saugu ir ramu, kadangi ant kojų sukeltos visos karinės ir policijos pajėgos. Tad savo planų važiuoti į Mumbajų nekeičiam. Gyvaname mažuose viešbutukuose ir nesame labai ryškūs, kad būtume įdomūs. Tad nerimauti nėra ko.

P.S. Tolimesnis pasakojimas DELFI skaitytojams "Tuk Tuk Indija“ bus atnaujintas artimiausiu metu.