„Iki paskutinės minutės nežinojome, kiek mūsų važiuos ir kada išvyksime. Nereikėjo rezervuoti jokių skrydžių, tiesiog sėdome į automobilius ir išvažiavome“, - pasakojimą pradėjo TV laidų vedėjas.

I. Krupavičius pasakojo, kad prieš kelionę su bičiuliais jie nieko konkretaus neplanavo. Esą žinojo, kad vyksta į vieną iš trijų Ukrainos slidinėjimo kurortų.

„Pasirinkome Bukovelį. Jie ten labai pasikeitę, nes šešerius metus viską vysto. Tai pats geriausias kurortas, todėl ir nusprendėme važiuoti į jį“, - pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, kaip vertina kelionę ir ar galėtų ją palyginti su kitomis panašiomis, Ignas tvirtino, kad jam patiko kokybės ir kelionės kainos santykis.

„Keista, kad ne per daug lietuvių renkasi tokią kelionę, o vyksta į Austriją ar Slovakiją. Nereikia niekur toli važiuoti – 1000 kilometrų, kelionė trunka iki dvidešimt valandų ir jau esi Ukrainoje, gali slidinėti neprasčiau nei kitur“, - kalbėjo I. Krupavičius.

TV laidų vedėjas Bukovelį lygino su Slovakijos ir Čekijos slidinėjimo kurortais ir tikino Ukrainos kurorte jautęsis neprasčiau, nei minėtuose šalyse, nors patikino, kad kurortas, kuriame lankėsi, nė kiek neprilygsta Austrijos, Prancūzijos ar Italijos miesteliams kalnuose.

„Už tiek, kiek sumoki, gauni kokybę. Vienintelis minusas – orai. Kadangi kalnai nėra per daug aukšti, oras gali būti permainingas“, – tikino Ignas ir prisiminė, jog anksčiau Bukovelyje viešėję jo draugai neliko patenkinti tuo metu vyravusiu oru, mat nesnigo. Esą tik slidinėjimo trasose buvo priberta dirbtinio sniego.

„Mums pasitaikė geras oras... Gili žiema, temperatūra siekė penkis laipsnius šalčio, kartais išlįsdavo saulė. Galėjome slidinėti tiek, kiek norėjome“, - pasakojo I. Krupavičius.

Pasiteiravus, kiek atsiėjo kelionė susumavus visas išlaidas, į kurias TV laidų vedėjas įtraukė kelionei reikalingo kuro kainą, suvenyrus, slidžių nuomą, mokestį keltuvams, valgį, Ignas tikino, jog jo išlaidos neviršijo 1000 litų. Esą didžiausia suma, kurią Bukovelyje būtų galima išleisti per savaitę nesivaržant – 1200 litų.

Nors pagrindinis I. Krupavičiaus kelionės tikslas buvo slidinėjimas, vaikinas sakė, jog buvo ir kitokių pramogų. Bukovelyje kompanija praleido penkias dienas, aplankė vietos barus bei saunas.

Grįždamas į Lietuvą su bičiuliais, Ignas kelias dienas praleido Lvove. Vaikinas pasakojo, jog Lvove su draugais jis lankėsi tuo metu, kai Ukrainoje vyko pirmasis prezidento rinkimų turas. Esą tuo metu bendravęs su vietos gyventojais Ignas sakė jutęs, kad žmonės susiskaldę. Vieni ukrainiečiai pasakojo balsavę už mažai žinomus kandidatus ir norėję juos pamaloninti savo balsais, kiti tikino balsavę tiesiog už save, o kai kurie aiškino norį monarchijos.

„Iš pradžių mus palaikė rusais, gal dėl to, kad iš veidų jiems pasirodėme į juos panašūs, tačiau kai pasakydavome, kad esame iš Pabaltijo, žmonės akimirksniu pasikeisdavo. Jie pasirodė labai atviri, paslaugūs ir svetingi, atviromis širdimis“, - įspūdžiais dalijosi pašnekovas.

Baigdamas pasakojimą I. Krupavičius prisiminė su bičiuliais apsinuodijęs maistu. Pasak vaikino, jis Ukrainoje prastas, todėl Ignas siūlo vykstantiems į šią šalį pabendrauti su vietiniais ir išsiaiškinti, kuriose vietose verta valgyti.

„Maistas – prastos kokybės. Atrodė, jog lankėmės normaliame restorane, tačiau užvalgę čenachų, ryte visi stovėjome ir sėdėjome tualete. Ir apskritai, daržovės ten labai brangios, penkis kartus brangesnės nei Lietuvoje. Kadangi jos be chemikalų, greitai supūva, bet mačiau, kad net ir supuvusius pomidorus parduoda“, – pasakojo I. Krupavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją