Rygos senamiestyje ankstų pirmadienio rytą policija sulaikė latvių režisierių Viesturą Kairišą ir operos solistę Asmik Grigorian. Jiedu ir režisieriaus žmona Ieva Jurjani po antrosio G. Puccini operos triptiko, kuriame Asmik atlieka pagrindinį vaidmenį, ketino grįžti namo. Tuo metu trijulė įsivėlė į incidentą, kuris baigėsi policijos nuovadoje.

„Kompanijoje buvo daug žmonių, tačiau kai išėjome iš premjeros, vieni pasuko į vieną pusę, o mes, pasukę į kitą pusę, buvome likę trise“, – pasakojo Asmik.

Atlikėja sakė teisybės neketinanti ieškoti ir į susiklosčiusią situaciją žvelgianti su humoru. Esą latvių policijos pareigūnai nevykusiai suprato operos solistės juokelį. Kai trijulė gatvėje laukė taksi automobilio ir Asmik gatvėje išvydo policijos pareigūnų automobilį, juokaudama bičiuliams pasakė, kad tai – jos taksi. „Tai va taip viskas ir išėjo iš to juoko“, – kalbėjo ji.

A. Grigorian patvirtino policininkų buvusi parversta ant žemės. Kadangi toks incidentas žinomai moteriai – pirmasis gyvenime, ji sakė nespėjusi nė susigaudyti ir suvokti, kas atsitiko. „Nesupratau, nei už ką, nei kodėl taip atsitiko“, – pridūrė operos solistė.

Atlikėja lakoniškai kalbėjo ir apie tai, kaip jautėsi policijos nuovadoje, į kurią buvo pakliuvusi po incidento. „Iš tiesų jie visą laiką tiesiog tyčiojosi ir viskas“, – prisiminė A. Grigorian.

Paklausta, ar nesijaučia pažeminta dėl pareigūnų veiksmų ir neieškos teisybės, žinoma moteris patikino to daryti neketinanti. „Tai buvo tiek juokinga... Visa šita situacija yra absurdiška. Tikėjausi, kad latviai turi geresnį humoro jausmą, bet regis, klydau“, – kalbėjo Asmik ir pridėjo niekuomet rimtai nevertinusi žmonių, pasirinkusių policijos pareigūnų profesiją.

„Šį sykį man tik dar kartą jie įrodė mažo žmogaus sindromą. Atrodo, kad situacija buvo tokia, jog jie tą vakarą visai neturėjo ką veikti ir jiems tiesiog reikėjo pabūti svarbiems“, – įsitikinusi A. Grigorian.

Latvijos žurnalistų teigimu, A. Grigorian už smulkų chuliganizmą gresia iki 250 latų bauda arba 15-os parų administracinis areštas. Paklausta apie gresiančią atsakomybę, solistė sakė kol kas nieko apie tai nežinanti ir jokių įspėjimų ar pranešimų iš latvių teisėsaugos negavusi.

„Kol kas nieko negavau ir nieko nežinau. Tikiuosi, kad kaip linksmai viskas prasidėjo, taip linksmai ir pasibaigs“, – optimistiškai nusiteikusi ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją