Ir nors pabrėžiama, kad tai dar nereiškia, kad karalius prie oficialių pareigų grįš pilna koja, rūmai vis tiek siunčia teigiamus signalus apie gerėjančią sveikatą.

Todėl jau kitą antradienį karalius Karolis III pradės simbolinę kelionę į vėžio gydymo centrą. Jo vasaros planuose ir daugiau renginių – valstybinis vizitas, kurio metus jis priims Japonijos imperatorių ir imperatorienę.

Rūmų teigimu, jis imsis ir daugiau įsipareigojimų. Teigiama, kad karalius jaučiasi „drąsiau“ dėl bandymo grįžti į viešus renginius.

BBC rašoma, kad nors tai skamba kaip optimistinė žinia dėl karaliaus sveikatos, vasarį pradėtas gydymas vis dar tęsiamas, o jo tiksli pabaigos data nėra žinoma.

Bakingomū rūmų pranešime taip pat teigiama, kad „dar per anksti kalbėti“, kiek dar tęsis jo gydymas.

„Gydytojus labai nudžiugino iki šiol padaryta pažanga ir jie toliau teigiamai vertins tolimesnį karaliaus sveikimą“, – rašoma viešai išplatintame pranešime.

Kol kas neaišku, ar karalius dalyvaus kai kuriuose svarbiuose renginiuose, pavyzdžiui, „Trooping the Colour“, D dienos minėjimuose, vasaros sodo vakarėliuose, „Royal Ascot“ ir rudenį vyksiančiose kelionėse į užsienį.

Rūmai teigia, kad sprendimai bus priimti atsižvelgiant į gydytojų rekomendacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)